marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai mari esecuri din 2013: topul filmelor care s-au facut de rusine cu incasari dezastruoase

Revista Forbes a ales cele mai dezamagitoare filme din 2013. De la productii de actiune la filme cu pretentii, lista include titluri ca Paranoia, Parker, iar cel mai mare esec este considerat The Fith Estate, filmul cu probleme despre Julian Assange, care l-a avut cap de afis pe Benedict Cumberbatch.

Cele mai mari esecuri din 2013: topul filmelor care s-au facut de rusine cu incasari dezastruoase

 

GALERIE FOTO Filmele cu cele mai slabe incasari in 2013

Harrison Ford, Gary Oldman sau Sylvester Stallone sunt pe lista actorilor care nu mai au succes in box-office. O parte dintre filmele lor din 2013 au esuat lamentabil in box-office si nici nu au fost bine primite de catre cinefili, scrie Forbes.com

Pe primul loc in topul escurilor se afla The Fith Estate, un film care a generat foarte multe discutii in media, dar nimic mai mult. Julian Assange a boicotat filmul de la inceput, a trimis scrisori deschise in care exprima nemultumirea si chiar l-a avertizat pe Benedict Cumberbatch sa nu accepte rolul pentru ca va fi manipulat. Filmul a fost regizat de Bill Condon, care a castigat Oscar ca scenarist la Gods and Monsters, dar si-a pus semnatura si pe ultimele filme din seria Twilight.

 

 



The Fith Estate
a fost un esec pe toate planurile: a incasat doar 6 milioane de $ in intreaga lume, avand un buget de 28 de milioane de dolari. Bugetul, confom celor de la BoxOfficeMojo, nu include si sumele cheltuite de DreamWorks si Disney pentru promovare. Asta ar putea sa mai adauge circa 25 de milioane de dolari. Per total, studiourile au castigat numai 3 milioane de $, o suma rusinoasa. Inainte de vizionari, pelicula era intens asteptata iar cei mai indrazneti se gandeau si la posibile nominalizari la Oscar, insa magia a disparut rapid dupa primele vizionari. Pe RottenTomatoes, are un procent de 38%, cu 60 de recenzii pozitive si 97 negative.

Cei de la Disney, care detin DreamWorks, nu au avut pierderi foarte mari in 2013 din cauza productiei The Fith Estate, pentru ca celelalte pelicule importante lansate, Iron Man 3 sau Thor 2, au facut incasari foarte bune.


Cei de la Forbes nu au pus pe lista The Lone Ranger sau alte productii care nu au facut sume bune, motivand ca filmul, desi a fost catalogat drept esec, a reusit in final sa isi scoata macar banii investiti. La un buget de 215 de milioane de $, The Lone Ranger a incasat la nivel global 260 de milioane de dolari.
 


Cele 10 filme din lista celor de la Forbes nu au reusit sa obtina inapoi nici macar banii investiti. Dupa The Fith Estate, pe locul 2 se afla Bullet To The Head, un film de actiune ce l-a avut cap de afis pe Sylvester Stallone. Nici macar cei de la Warner Bros nu s-au chinuit prea tare, iar campania de marketing a lasat mult de dorit. Cu un buget de 25 de milioane de dolari, filmul a incasat doar 9 milioane de dolari, global.

 

 

 

 

Al treilea mare esec este considerat Paranoia, un thriller cu potential si care a avut o distributie de Oscar, Harrison Ford si Gary Oldman, dar care a dezamagit profund prin povestea lipsita de orice inspiratie. In august, atunci cand s-a lansat, a debutat abia pe locul 13 in box-office-ul american. A incasat doar 13 milioane de $, la un buget de 35 de milioane de dolari.

 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies