marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai premiate filme din acest an ajung in Romania in acest weekend:  Only God Forgives, cu Ryan Gosling, proiectat la Les Films de Cannes à Bucarest  

Luna octombrie aduce filmele premiate si vizionate la Cannes in cinematografele din Romania, pentru o noua editie Les Films de Cannes à Bucarest.

Cele mai premiate filme din acest an ajung in Romania in acest weekend: Only God Forgives, cu Ryan Gosling, proiectat la Les Films de Cannes à Bucarest

Filmele "Only God forgives", care il prezinta in rolul principal pe actorul canadian Ryan Gosling, si "Like father, like son", castigatorul premiului juriului la Festivalul de la Cannes, vor fi proiectate la Les Films de Cannes à Bucarest, un eveniment care se va desfasura intre 25 si 31 octombrie.


Devenit unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, dupa succesul lui "Drive" - plasat de majoritatea criticilor pe primele locuri in topurile pe 2011 -, "Only God Forgives", in regia lui Nicolas Winding Refn, va fi proiectat in premiera in Romania la Les Films de Cannes à Bucarest.

Stilistic, filmul continua pe linia lui "Drive": este un western modern, ultraviolent, cu accente noir, pe fundalul unui oras decazut - Bangkok. Ryan Gosling are rolul unui barbat enigmatic si tacut implicat in mafia drogurilor, avand ca paravan un club de box thailandez. Cand fratele lui este ucis, mama sa (Kristin Scott Thomas), sefa unei vaste retele mafiote, il constrange sa-i razbune moartea. I se pune in cale un politist (Vithaya Pansringarm), care nu pare sa actioneze dupa legile obisnuite, ci dupa propriile judecati. Distribuitorul roman al filmului este Independenta Film.

 

Tot in premiera in Romania, Les Films de Cannes à Bucarest va aduce si filmul japonez recompensat cu premiul juriului la Festivalul de la Cannes. "Like Father, Like Son", in regia lui Kore-Eda Hirokazu, este o drama subtila, atasanta si cu destul umor, despre doua familii care afla, dupa 6 ani in care si-au crescut cu dragoste copiii, ca acestia au fost schimbati intre ei la nastere, dintr-o regretabila eroare. Pus in fata unei dileme aproape imposibile, unul dintre tati se confrunta pentru prima data cu el insusi si cu ideea de tata. Filmul "Like Father, Like Son" a starnit aplauze puternice la premiera mondiala.


Kore-Eda Hirokazu este unul dintre cei mai apreciati regizori asiatici contemporani, fiind selectionat anterior la Cannes cu alte trei filme - "Distance", in 2001, "Nobody Knows", in 2004, si "Air Doll", in 2009.


Premiul pentru scenariu i-a fost acordat anul acesta unui alt regizor asiatic selectionat de trei ori in competitia oficiala de la Cannes, Jia Zhangke, recunoscut drept unul dintre cei mai talentati si provocatori cineasti (in 2006, a obtinut Leul de Aur cu "Still Life"). "A Touch of Sin", o drama impresionanta in patru parti despre violenta in China contemporana, este inspirata de tragedii reale intamplate in ultimii ani. Un miner se revolta impotriva coruptiei liderilor satului. Un muncitor intors acasa de Anu Nou descopera ce poate face o arma de foc. O receptionista frumoasa a unui salon de spa ia o decizie dramatica atunci cand un client bogat incearca sa abuzeze de ea. Un tanar muncitor in fabrica schimba locurile de munca incercand in zadar sa-si faca viata suportabila.

 

 


Din India vine si un mic regal cu celebritati de Bollywood, "The Lunchbox", in regia lui Ritesh Batra. Atat de incantat a fost publicul sectiunii Semaine de la Critique, incat l-a votat masiv, filmul primind trofeul Grand Rail d'Or. "Deliciosul debut", cum il numeste publicatia Variety, ii are pe afis pe Irrfan Khan, una dintre marile vedete ale Bollywoodului, alaturi de tanara Nimrat Kaur. Comedia dulce-amaruie are in centru eficientul serviciu de livrare din Mumbai practicat de circa 5.000 de dabba (persoane din India, in special Mumbai, care preiau mancare calda de la localnici si o livreaza folosind diferite mijloace de transport angajatilor unor firme, n.r), din tata in fiu.


Biletele pentru evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse in vanzare pe 23 septembrie, separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe unde au loc proiectiile: pentru CinemaPRO, pewww.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului.


Programul proiectiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro. Lista filmelor pentru care se pun in vanzare bilete va fi actualizata in permanenta pe www.filmedefestival.ro.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost initiat, in 2010, de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Editia a patra este organizata de Asociatia Cinemascop si Voodoo Films, in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiaza de sprijinul distribuitorilor Independenta Film si Asociatia Macondo.

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies