marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai profitabile filme versus cele mai bune filme din 2014. Filmul cu cele mai mari incasari se afla pe lista celor mai proaste productii in acest an

Ne aflam la jumatatea anului si in plin sezon de blockbustere in cinematografele din intreaga lume. Pana in acest moment, s-au lansat o sumedenie de filme interesante si productii cu buget urias, astfel incat sa putem face o prima analiza despre ce inseamna 2014 in cinematografie. 

Cele mai profitabile filme versus cele mai bune filme din 2014. Filmul cu cele mai mari incasari se afla pe lista celor mai proaste productii in acest an

Prima jumatate a anului a insemnat lansarea unor filme populare ca Transformers:Age of Extinction, Captain America: The Winter Soldier, X-men: Days of Future Past, dar si filme ca The Grand Budapest Hotel,  Under The Skin, Locke, The Immigrant, Boyhood.

Intotdeauna gusturile publicului au fost mult mai diferite decat cele ale criticilor, iar asta se vede in incasarile obtinute. Pana acum, in topul celor mai profitabile 10 filme din acest an, se afla cam cele mai asteptate blockbustere. Lider incontestabil si cel mai profitabil film de pana acum in 2014 este Transformers: Age of Exctinction, care in 3 saptamani a ajuns deja la incasari de 750 de milioane de dolari, conform cifrelor oferite de boxofficemojo.com.
 

 


In topul celor mai profitabile filme in primele 6 luni in 2014 se afla:

 

1. Transformers: Age of Extinction (750 de mil. $),
2. X-men:Days of Future Past (731 de mil. $), 
3. Captain America:  The Winter Soldier (712 de mil. $),
4. The Amazing Spider-Man 2 (705 de mil.$),
5. Maleficent (669 mil. $)
6. Godzilla (489 mil. de $)
7. Rio 2 ( 487 de mil. $)
8. The LEGO Movie (467 de mil. $)
9. Noah (359 de mil. $) ,
10. Edge of Tomorrow (350 de mil. $).
 

 

Ca in fiecare an, filmele cu super eroi au dominat box-office-ul global, insa din primele pozitii, surprizele sunt productia Noah, cu Russell Crowe sau The Lego Movie. Cifrele primelor 10 filme din box-office-ul mondial arata si o discrepanta destul de mare, intre primul si ultimul din top fiind o diferenta de 400 de milioane de dolari.
 

 

Desi a primit cele mai proaste recenzii din intreaga serie, Transformers:Age of Extinction a aratat inca o data ca mai este o piata pentru regizorul Michael Bay si ale sale explozii sau cadre interminabile cu femei frumoase, devenind cel mai profitabil film din 2014. In continuare exista o fascinatie a publicului fata de filmele usurele, dar spectaculoase, cu probleme grave de scenariu, dar cu dialoguri incarcate de umor, adica reteta perfecta pentru escapism.  Criticii au fost nemilosi, numindu-l “zgomotos, o reclama de doua ore la diferite branduri si un nonsens total”. Pe Rotten Tomatoes, Age of Extinction are un procent de doar 17%, alcatuit din 134 de recenzii negative si doar 28 pozitive.
 

 

Daca ne uitam putin pe lista criticilor si a publicatiilor de specialitate, vom descoperi un alt top, cu alte titluri si doar foarte putine din lista de mai sus se regaesc si in preferintele cinefililor avizati. The Guardian si IndieWire, doua publicatii sonore, au realizate fiecare un top cu filmele anului de pana acum. Surprinzator, un titlu comun in toate listele este The Lego Movie.

 

 

The Lego Movie, marele castigator?

 

Lego este unul dintre cele mai iubite si populare jocuri, pe care il indragim de mici copii si nu scapam nici la maturitate de pasiunea pentru acest joc. Asa ca nu e de mirare ca si Hollywood-ul a venit cu ideea unui film, in care eroii sunt creati ca niste personaje Lego. The Lego Movie a venit ca o furtuna neasteptata, pentru ca a obtinut note incredibile de bune, criticii au oferit recenzii favorabile, cum putini se asteptau, iar in box-office a fost lider saptamani la rand.


The Guardian, impreuna cu cititorii lor, l-au numit pe prima pozitie in topul celor mai bune 10 filme din prima jumatate a anului. “O calatorie placuta la care nu ai cum sa ramai indiferent si o placere neasteptata”. Cam asta scriau britanicii in recenzia lor, lucru neobisnuit pentru o publicatie care agreeaza mai mult filme cu substanta, de arta si de autor.


Cu toate astea, nici macar ei nu au putut ramane indiferenti in fata unui Abraham Lincoln, Dumnezeu sau Batman din piese Lego. E drept, cei de la Warner Bros. au gasit o reteta perfecta pentru un film de succes: voci asigurate de actori de la Morgan Freeman si pana la Channing Tatum, un scenariu antrenant si original, ce aduna personaje din diverse epoci, si mai ales, pasiunea unui public indragostit de un joc ce intotdeauna ne scoate la iveala simtul ludic.  Facut cu multa imaginatie, atentie la detalii, o experienta vizuala deosebita, The Lego Movie pare sa fie marele castigator pana acum. A castigat inimile criticilor, fanii s-au indragostit de film, iar producatorii au scos mai multi bani decat sperau, transformand un simpu film cu si despre Lego, intr-o experienta cinematografica deosebita, pentru toate generatiile

 

Citeste articolul in intregime pe www.stirileprotv.ro


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies