marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cell: Samuel L. Jackson si John Cusack vor juca in adaptarea cinematografica a romanului horror scris de Stephen King

Actorii Samuel L. Jackson si John Cusack vor juca in adaptarea cinematografica a romanului "Cell" scris de Stephen King.

Cell: Samuel L. Jackson si John Cusack vor juca in adaptarea cinematografica a romanului horror scris de Stephen King

Acest proiect cinematografic marcheaza cea de-a doua colaborare dintre actorii Samuel L. Jackson si John Cusack, care au mai jucat impreuna in thrillerul "Camera 1408", o alta ecranizare a unui roman de acelasi autor, informeaza totalfilm.com.

 


Filmul "Cell" va avea la baza un scenariu scris chiar de Stephen King dupa romanul sau omonim, publicat in 2006, in care un eveniment misterios, denumit "the pulse" ("pulsul"), transforma orice persoana care foloseste un telefon mobil in acel moment intr-o persoana nebuna, insetata de sange.

 


John Cusack va juca rolul principal, cel al autorului de benzi desenate Clayton Riddell, in timp ce Samuel L. Jackson va interpreta rolul bunului sau prieten, Tom McCourt, care il va ajuta sa isi caute fiul disparut. Filmul "Cell", care nu are deocamdata o data de lansare, va fi regizat de Tod Williams si va fi produs de Richard Saperstein. Filmarile vor debuta in ianuarie 2014.

 


Samuel L. Jackson, actorul fetis al lui Quentin Tarantino, a impresionat publicul si criticii de cinema in "Pulp Fiction", "Jackie Brown", "Kill Bill 2" si a jucat in peste 100 de filme, dupa ce s-a facut remarcat in 1991 cu rolul din "Jungle Fever", regizat de Spike Lee.
Printre marile realizari ale actorului se numara rolurile din "Pulp Fiction", pentru care a fost nominalizat la Oscar, in 1995, si a castigat un premiu BAFTA, dar si trilogia "Razboiul stelelor/ Star Wars". Jackson a mai jucat, printre altele, in superproductia "Omul de otel/ Iron Man", dar si in "Marul discordiei/ Lakeview Terrace", in regia lui Neil LaBute. A castigat un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin, in 1997, pentru rolul din "Jackie Brown", dar si un premiu pentru cel mai bun rol secundar la Festivalul de la Cannes, in 1991, pentru rolul din "Febra iubirii".

 


John Cusack, in varsta de 47 de ani, are o cariera cinematografica de peste trei decenii si s-a remarcat in filme precum "Umbre si ceata", "Impuscaturi pe Broadway", "Miezul noptii in gradina binelui si raului", "Con Air - Avionul Condamnatilor", "La hotarul dintre viata si moarte", "In pielea lui John Malkovich", "High Fidelity" - pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur -, "Camera 1408", "2012" si "Teleportati in adolescenta".

 


Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de carti si 200 de povestiri. El a castigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker si premiul O. Henry. In 2003, Stephen King a primit medalia Fundatiei Nationale de Carte, pentru contributia sa remarcabila la literatura americana. Numeroase povesti scrise de King, precum "The Shining" si "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies