marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Duminică, Channing Tatum este ofițerul roman care caută Acvila Legiunii a IX-a

Doi bărbați, un sclav și stăpânul său, se aventurează dincolo de lumea știută de ei pentru a purcede într-o călătorie primejdioasă.

Duminică, Channing Tatum este ofițerul roman care caută Acvila Legiunii a IX-a
În preajma anului 117 d. Hr., Legiunea a IX-a a armatei romane s-a îndreptat spre nordul Britaniei, pentru a stăvili revolta triburilor caledoniene, și de atunci nu a mai fost văzută. Patru mii de oameni au dispărut fără urmă, iar stindardul lor s-a pierdut. Este o enigmă pe care nimeni nu a descifrat-o vreodată. 
 
Tânărul ofițer roman Marcus Aquila (Channing Tatum) ajunge în Britania hotărît să repare reputația tatălui său, Flavius Aquila. Ajuns la comanda unui mic fort din sud-vest, ține piept unui asediu și este onorat de Roma pentru curajul dovedit, dar lăsat la vatră din cauza rănilor prea numeroase. Rămas în grija unchiului său, (Donald Sutherland), tot un fost militar, ajunge să salveze viața unui tânăr briton dintr-o luptă cu gladiatori, unchiul său cumpărându-l ca sclav pentru Marcus. Și, deși urăște tot ce e roman, sclavul Esca îi jură credință lui Marcus pentru că l-a salvat. 


 
Ceea ce nu știe este că Marcus îl va lua cu el în cea mai cruntă expediție, aceea de recuperare a Acvilei Legiunii a IX-a, despre care a auzit că ar fi fost văzută într-un templu tribal din nordul îndepărtat. Iar călătoria este atât de primejdioasă, încât nimeni nu crede că se vor mai întoarce.
 
Adaptare de Jeremy Brock după romanul istoric de aventuri al lui Rosemary Sutcliff, „The Eagle of the Ninth“ (1954), filmul „Acvila Legiunii a IX-a“/„The Eagle“ (2011) spune povestea unui tânăr ofițer roman, Marcus Flavius Aquila (Channing Tatum), care caută să recupereze steagul legiunii tatălui său care s-a pierdut în părțile nordice ale Marii Britanii. Povestea se bazează pe presupusa dispariție a Legiunii a IX-a Spaniola în Britania.


 

 
Filmul „Acvila Legiunii a IX-a“ este difuzat la Pro Cinema duminică de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:00.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies