marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cheryl Boone Isaacs a devenit primul presedinte afroamerican al Academiei de film americane din istorie

Cheryl Boone Isaacs a devenit miercuri primul presedinte afroamerican al Academiei de film americane, organizatia care decerneaza in fiecare an prestigioasele premii Oscar, a anuntat institutia intr-un comunicat.

Cheryl Boone Isaacs a devenit primul presedinte afroamerican al Academiei de film americane din istorie

Ea este cea de-a treia femeie care ocupa aceasta functie, dupa Fay Kanin, presedinte al Academiei de film americane intre 1979 si 1983, si celebra Bette Davis, care s-a aflat in fruntea institutiei timp de doua luni in 1941, potrivit revistei Variety.


Cheryl Boone Isaacs il inlocuieste in aceasta functie pe Hawk Koch, care a ocupat fotoliul de presedinte al Academiei de film americane timp de un an.Cheryl Boone Isaacs face parte din ramura "Relatii publice" a academiei, care reuneste specialisti in publicitate, consultanti si directori de marketing, alaturi de echipele lor artistice si tehnice.


Aceasta ramura, ca toate celelalte - actori, regizori, tehnicieni, compozitori - voteaza in fiecare an pentru a decerna premiile Oscar.Cheryl Boone Isaacs este in prezent presedinte al CBI Enterprises, o companie care a participat la productia unor filme precum "The Artist", "Discursul regelui" si "Precious" - toate trei recompensate cu Oscaruri.

 


Intr-un interviu acordat revistei Variety, miercuri, Cheryl Boone Isaacs a declarat ca spera ca alegerea sa "va inspira actuala generatie, prin proliferarea scolilor de cinema, dar si pe tinerii de toate etniile care doresc sa faca o cariera in industria cinematografica".


In afara de organizarea galei de decernare a premiilor Oscar, Cheryl Boone Isaacs, al carei mandat ar putea dura pana la patru ani, va supraveghea in timpul presedintiei sale infiintarea Muzeului cinematografiei al Academiei, care va fi inaugurat la Los Angeles in 2017.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies