marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christian Bale, oprit cu forta de politistii chinezi. Scandal la lansarea celui mai scump film facut vreodata de chinezi- The Flowers of War

Aflat in China pentru a-si promova noul sau film The Flowers of War - actorul britanic Christian Bale a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din toata lumea dupa ce a fost impiedicat cu forta sa viziteze un disident chinez, arestat la domiciliu

Christian Bale, oprit cu forta de politistii chinezi. Scandal la lansarea celui mai scump film facut vreodata de chinezi- The Flowers of War

Actori Relationati

Starul din seria Batman a lui Christopher Nolan  a facut o calatorie de opt ore, plecand din Beijing, pentru a-l cunoaste pe Chen Guangcheng, un disident orb care militeaza pentru drepturile omului, aflat in regim de arest la domiciliu in ultimele 15 luni. Christian Bale aproape ca s-a luptat alaturi de echipa de jurnalisti de la postul CNN cu ofiterii din politia chineza si au obligati sa faca cale intoarsa.

Actorul isi promoveaza in aceasta perioada drama The Flowers of War propunerea Chinei pentru Oscarurile din 2012.


O productie 40% americana, 60% chinezeasca, The Flowers of War ataca unul dintre cele mai usturatoare momente din istoria Chinei - Masacrul din Nanking (Nanjing), cunoscut ca Violul din Nanking.


Regizat de Yimou Zhang, filmul ii are in distributie pe Christian Bale si Shigeo Kobayashi. Pelicula aduce in prim plan o perioada dura din istoria razboaielor chinezo-japoneze - capturarea orasului Nanjing, fosta capitala a Chinei de catre fortele japoneze in 1937.


In timpul acestei perioade sute de mii de civili au fost ucisi si peste 20.000  de femei au fost violate de catre militarii imperiali japonezi. Episodul a fost multa vreme un subiect de atac intre cele doua tari mai ales ca masacrul a fost considerat unul deliberat din partea japonezilor.


Filmul are un buget de aproape 100 de milioane de dolari, unul record pentru chinezi; este produs de Zhang Weiping, scenarist este Heng Liu si are la baza o carte scrisa de Geling Yan - "13 Flowers of Nanjing".


Castigator al unui Oscar, Christian Bale (“The Fighter”, “The Dark Knight”, “The Prestige”, “The Machinist”) joaca rolul lui John Haufman, un preot misionar american care salveaza un grup de 13 prostituate si grup de eleve prinse in capcana intr-o biserica catolica. Filmul este atat in engleza cat si in dialectul mandarin.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies