marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christopher Walken, actorul care s-a nascut pentru roluri excentrice: "Am jucat multi monstri, dar sunt un tip obisnuit"

Christopher Walken si-a construit cariera stralucitoare cu personaje bizare, dezechilibrate psihic, dar intotdeauna fascinante. Intr-un interviu acordat celor de la The Guardian, actorul de 71 de ani a marturisit ca el este un tip normal, insa Hollywoodul e fascinant sa-l transforme intr-un ciudat.

Christopher Walken, actorul care s-a nascut pentru roluri excentrice: Am jucat multi monstri, dar sunt un tip obisnuit


"Primesc destul de multe scenarii de film. Unele imi plac si accept rolul. Apoi, ei il rescriu pentru mine si il fac excentric, ciudat. Mi se pare enervat. Asta numesc eu walkenizare (walkenising)", a povesit actorul pentru The Guardian.

In cel mai recent film al sau, A Late Quartet, actorul joaca un rol considerat atipic si isi arata latura emotionala in cel mai uman rol din intreaga sa cariera.

In A Late Quartet, Walken il joaca pe Peter Mitchell, un violoncelist diagnosticat cu Parkinson. Vestea nu ii va schimba doar lui viata, ci si cvartetului din care face parte. Dupa ce afla ca sufera de necrutatoarea boala, acesta anunta ca va mai sustine un ultim concert. Astfel cei patru cantareti vor fi nevoiti sa se confrunte cu vechile rivalitati dintre ei si vor iesi la suprafata conflicte incepute cu ani in urma. Alaturi de Walken mai joaca Catherine Keener, Philip Seymour Hoffman si Mark Ivanir.

 

"Este adevarat ca acest tip este o persoana. A fost mai diferit pentru mine, eu nu prea joc nasi, bunici sau unchi. Acum ca am mai imbatranit, poate reusesc sa joc personaje mai apropiate mie, mi-ar placea mult asta. Pana acum, am jucat foarte multi monstri" a spus actorul. Dupa atatea roluri malefice, poate ca a venit momentul ca Walken sa se confrunte cu propria mortalitate in filme.

 

Walken spune ca nu e deranjat in mod special de faptul ca e distribuit intr-un singur tip de rol, dar explica si de ce se intampla asta. "Am impresia ca un actor atunci cand descopera un rol care i-a adus succes, cred ca trebuie sa repete tiparul. Filmele sunt scumpe, iar cei care produc aceste filme vor sa stie ce obtin la final. Am jucat multi eroi negativi, dar odata cu varsta, mi-as dori si rolurile clasice de tata, unchi sau bunic."

Mai mult, actorul marturiseste ca este un tip absolut normal: "Viata mea e una conservatoare. Sunt casatorit cu aceeasi femeie de 50 de ani. Nu am hobbyuri si nici copii. Nu ma intereseaza sa calatoresc. Nu am prea avut o viata sociala activa. Majoritatea timpului il petrec acasa, cu exceptia momentelor in care lucrez. Asa ca eu zic ca sunt un om obisnuit".

 

Christopher Walken si-a inceput cariera de actor la 5 ani, la 15 ani s-a alaturat unui circ ambulant, apoi a descoperit frumusetea teatrului. A primit rolul Troff intr-o punere in scena a celebrului musica West Side Story, unde a cunoscut-o pe partnera sa Georgianne Thon. La scurt timp s-a casatorit cu ea, iar de atunci au trecut 50 de ani de cand a ramas langa aceeasi femeie.


Insa, cariera acestuia s-a bazat pe personaje cat mai ciudate si excentrice. De la film ca Annie Hall, The Deer Hunter, Pulp Fiction, True Romance, King of New York sau recentul Seven Psychopats, Walken a reusit de fiecare data sa hipnotizeze publicul cu interpretarile sale. In 1979 a castigat singurul Oscar din cariera, pentru rol secundar in The Deer Hunter. Insa si-a aratat si talentul de dansator in videoclopul celor de la Fastboy Slim, Weapon of Choice.

"Nu imi place foarte mult sa mi se dea indicatii, imi place sa mi se ofere sansa sa joc. Daca cineva insista sa fac un lucru pe care nu-l consider potrivit, ii explic de ce nu trebuie sa insiste si de ce cred ca este o greseala. Rar am avut conflicte, dar se mai intampla si astfel de situatii" a mai povestit actorul.

 

Unul dintre momentele cele mai dificile din cariera sa a fost cu siguranta asocierea sa cu moartea actritei Natalie Wood. In noiembrie 1981, actrita a murit inecata, in timp ce se afla in vacanta pe iahtul sotului sau, Robert Wagner, unde era prezent si Christopher Walken. Moartea ei a ramas un mister si dupa 30 de ani, iar cazul ramane deschis. Walken n-a fost niciodata anchetat ca suspect, insa refuza sa vorbeasca despre acel eveniment tragic.

Actorul a povestit si una dintre cele mai amuzante experienta din viata sa: "Am stat o data langa Walter Matthaw in avion si pentru cateva clipe nu am scos nici unul un cuvant. Apoi el s-a intors la mine si mi-a zis <<te stiu, tu esti tipul ala care joaca numai nebuni. Trebuie sa fii cu picioarele pe pamant sa poti juca personajele alea ciudate>> iar eu i-am spus ca are perfecta dreptate."

 

Walken a jucat in peste 100 de filme de-a lungul carierei sale, dar continua si acum sa fie in centrul atentiei. Anul trecut a lansat Seven Psychopats, in care joaca rolul unui hot de caini, A Late Quartet, iar in 2013 a lansat comedia The Stand-up Guys/Trei tipi duri, in care joaca alaturi de alti doi veterani, Al Pacino si Alan Arkin.

"Oamenii spun ca iti faci singur oportunitatile in viata. Eu nu am stiut niciodata cum sa fac asta, insa cand s-a invit o ocazia, am tinut cu dintii de ea" a spus actorul de 71 de ani.

 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies