marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Claire Danes: Julieta a nascut primul ei copil

Actrita americana Claire Danes, castigatoare a 3 Globuri de Aur si cunoscuta pentru rolul Julietei din Romeo + Juliet (1996) a nascut primul ei copil.

Claire Danes: Julieta a nascut primul ei copil

Protagonista serialului de televiziune "Homeland", a devenit mama pentru prima data, dupa ce a nascut la inceputul acestei saptamani un baietel ce va purta numele de Cyrus Michael Christopher Dany.Claire Danes, in varsta de 33 de ani, este casatorita cu actorul britanic Hugh Dancy, in varsta de 37 de ani. Cei doi actori s-au casatorit in cadrul unei ceremonii private ce a fost organizata in Franta, in 2009.

Actrita americana a castigat cu rolul Carrie Mathison, o agenta CIA care sufera de tulburare bipolara din serial TV "Homeland", cele mai importante distinctii din industria de televiziune: un Glob de Aur in luna ianuarie si un premiu Emmy in septembrie. Claire Danes mai are in palmares alte doua Globuri de Aur - pentru rolurile din serialul "My-So-Called-Life" (1995) si pentru cel miniseria TV "Temple Grandin" (2011) - si un premiu Emmy - pentru rolul din miniseria TV "Temple Grandin".

 

Nascuta in New York, in 1979, Danes este fiica mai mica a unui consultant IT si a unei designere de textile. Actrita aleasa de revista People in 1997, una dintre cele mai frumoase 50 de vedete din lume a studiat la Yale, insa nu a reusit sa termine cursurile prestigioasei universitati, abandonand dupa 2 ani pentru o careriera in cinematografie.

 

Regizorul Baz Luhrmann a numit-o pe Claire, "Meryl Streep a generatiei sale" dupa rolul din Romeo+Juliet: actrita a fost la un pas sa primeasca rolul lui Kate Winslet din Titanic, insa l-a refuzat pentru ca a crezut ca o sa fie mereu asociata cu Leonardo DiCaprio. A obtinut aprecierea criticilor in peliculele "Shopgirl" si "The Family Stone" iar in 2007, Claire si-a facut debutul pe Broadway in piesa "Pygmalion", interpretand rolul Elizei Doolittle.


In 2009 s-a casatorit cu actorul Hugh Dancy, insa a avut parte de multe critici dure pentru relatia sa cu colegul de platou - Billy Crudup care in 2004 si-a parasit prietena insarcinata pentru o aventura cu Danes. Actrita a marturist cu ani in urma ca s-a sarutat pentru prima oara intr-un episod din serialul "My-So-Called-Life", inainte de a se saruta in viata reala.
 

 


In 2011, actrita a ajuns in atentia tuturor cu rolul din serialul Homeland  difuzat de postul Showtime si unde joaca rolul unui ofiter CIA care ajunge sa creada ca un fost soldat american tinut prizonier de Al-Qaeda s-a intors impotriva Statelor Unite si ameninta siguranta tarii. Serialul a fost extrem de bine primit de critici si a atras audiente record pentru postul Showtime.


Inspirat de un serial israelian Hatufim, Homeland este creat de Howard Gordon si Alex Gansa. Serialul a debutat in 2011 iar in acest an se va intoarce cu sezonul 2.  Intr-un interviu pentru revista People, presedintele Barack Obama a marturisit ca "Homeland" si "Boardwalk Empire" sunt serialele "must see" pentru el. Din distributie mai fac parte Damian Lewis si Morena Baccarin.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies