marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Colaborare de Oscar: fratii Coen vor scrie scenariul pentru urmatorul film regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks in rol principal

Fratii Joel si Ethan Coen vor scrie scenariul pentru urmatorul lungmetraj al regizorului Steven Spielberg, un thriller cu o actiune plasata in perioada Razboiului Rece, in care rolul principal masculin va fi interpretat de Tom Hanks.

Colaborare de Oscar: fratii Coen vor scrie scenariul pentru urmatorul film regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks in rol principal

Aceasta decizie reprezinta o raritate in cariera fratilor Coen, care in majoritatea cazurilor regizeaza ei insisi filmele ce au la baza scenariile pe care le scriu impreuna.


Acest film, al carui titlu nu a fost deocamdata ales, va avea o actiune plasata in perioada Razboiului Rece si va prezenta povestea - inspirata din realitate - a unui procuror angajat de CIA pentru a trece de cealalta parte a Cortinei de fier cu scopul de a negocia eliberarea unui pilot american capturat de fosta U.R.S.S. Rolul principal va fi jucat de Tom Hanks, care va colabora astfel cu Steven Spielberg pentru a patra oara, dupa "Salvati soldatul Ryan", "Prinde-ma! Daca poti" si "Terminalul", informeaza allocine.fr.


In schimb, urmatorul lungmetraj care va fi regizat de fratii Coen se va intitula "Hail Caesar" si il va avea ca protagonist pe George Clooney.

 



Fratii Coen
sunt regizori, scenaristi si producatori. Pelicula lor "Nu exista tara pentru batrani/ No Country For Old Men" (2007) a fost recompensata cu patru premii Oscar. Cei doi cineasti au primit de-a lungul anilor alte nominalizari la premiile Academiei americane, pentru filme precum "Adevaratul curaj/ True Grit" (2010), "Un tip serios/ A Serious Man" (2009) si "Fargo" (1996), care a fost de altfel premiat pentru scenariu. Printre cele mai cunoscute filme ale lor se mai numara "Marele Lebowski" (1998), "Dragostea costa/ Intolerable Cruelty" (2003), "Citeste si arde/ Burn After Reading" (2008) si "Inside Llewyn Davis" (2013).

Steven Spielberg a castigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvati soldatul Ryan". Pentru rolul capitamului John H. Miller interpretat de Tom Hanks in acest film, actorul american a fost nominalizat si el la Oscar.


In cei 40 de ani de cariera, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostrada/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Falci/ Jaws" (1975), "Intalnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre productiile sale din anii '90 se disting celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" si "Lista lui Schindler", dar si "Salvati soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012) i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea premiu Oscar din cariera, castigat in 2013.

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies