marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Colin Farrell si unul dintre cele mai populare scandaluri ale cinematografiei: actorul va juca in Saving Mr Banks

Colin Farrel va juca alaturi de Tom Hanks si Emma Thompson in pelicula Saving Mr. Banks care ne va duce in culisele productiei clasice Mary Poppins, pornind de la momentul in care Walt Disney preia drepturile de a adapta cartile pe care este bazat filmul.

Colin Farrell si unul dintre cele mai populare scandaluri ale cinematografiei: actorul va juca in Saving Mr Banks

P.L. Travers, femeia a carei copilarie tragica a inspirat-o s-o creeze pe cea mai faimoasa dadaca din istorie. Mary Poppins. a urat din tot sufletul ecranizarea facuta de Walt Disney in 1964, desi aceasta a facut-o bogata. Scandalul dintre cei doi a fost unul dintre cele mai populare din istoria cinematografiei.

Filmul Saving Mr Banks va urmari relatia tensionata dintre producatorul nord-american Walt Disney si scriitoarea australiana P.L. Travers, pe care acesta s-a straduit vreme de 14 ani sa o convinga sa-i cedeze drepturile de a ecraniza seria de carti pentru copii ce o aveau ca protagonista pe dadaca cu puteri magice Mary Poppins. Autoarea a urat atat de mult secventele animate din filmul lansat in 1964 incat a refuzat sa mai colaboreze cu Disney.


Daca Tom Hanks va prelua rolul lui Walt Disney, Emma Thompson se va pune in pielea scriitoarei P.L. Travers, Colin Farrel va avea un rol secundar, cel al tatalui Emmei Thompson.


La inceputul anilor 1960, imperiul Disney avea un succes enorm, iar Walt Disney Productions s-a remarcat ca fiind cea mai buna companie din lume generatoare de divertisment pentru familie. Dupa decenii de incercari, Disney a reusit in final sa obtina drepturile de ecranizare pentru romanul Mary Poppins a lui P.L. Travers. Filmul, lansat in 1964, a devenit cel mai mare succes al studioului in anii 1960. Tot in aceasta perioada, Walt Disney a inceput sa planifice un parc tematic mult mai mare decat Disneyland, numit Disney World.


Filmul "Saving Mr Banks" va fi regizat de John Lee Hancock si are un scenariu semnat de Kelly Marcel. In 1964 Julie Andrews interpreta dadaca viselor oricarui copil intr-un film premiat cu cinci Oscaruri si in care juca alaturi de Dick Van Dyke si David Tomlinson.


Walt Disney a fost cel mai recompensat creator al tuturor vremurilor: alaturi de echipa sa a primit, din aproape toate tarile de pe toate continentele, 950 de medalii, dintre care 48 de premii Oscar si sapte premii Emmy. Regatul sau magic - Disneyland - primeste mii de vizitatori printre care regi, regine si sefi de state din toata lumea. Compania sa, cunoscuta acum sub numele de The Walt Disney Company, are venituri anuale de peste 30 de miliarde de dolari.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies