marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

CONCURS: PRO CINEMA te scoate la film! Câștigă invitații la premiera "Lemonade", primul film românesc turnat în America

 „Lemonade“ este cel mai recent film al regizoarei Ioana Uricaru. Un film emoționant care ne prezintă povestea Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren. 
CONCURS: PRO CINEMA te scoate la film! Câștigă invitații la premiera Lemonade , primul film românesc turnat în America

Concursul s-a incheiat! Castigatorii sunt:

  1. Cristea Lavinia
  2. Herman Sorina
  3. Matache Gabriela

Lemonade a luat marele premiu la International Women’s Film Festival of Salé, Maroc, unde a fost prezentat în secțiunea competiției oficiale, alături de alte 11 filme.

În România, „Lemonade“ va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie 2018, dar noi vă trimitem mai repede, la premiera filmului. 

Ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos, să răspunzi la întrebare și poți câștiga trei invitații duble la premiera ce va avea loc în data de 24 octombrie la Cinema Elvire Popesco de la ora 20:00.


După premiera mondială din luna februarie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Lemonade a fost selectat în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, având premiera americană la Tribeca Film Festival din New York și a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la festivalul de film de la Sarajevo. 


Lemonade a fost distins și cu premiul Danube 2860 pentru cel mai bun film în cadrul Dunav Film Fest Smederevo, Serbia, premiul presei, UFK-UCC, în cadrul Filmfestival Oostende din Belgia și premiul „Perspective Young Cinema“ la Fünf Seen Film Festival din Germania. Anterior, pelicula câștigase și premiul pentru Cel mai bun film la FEST New Directors / New Films Festival din Espinho, în Portugalia.

Lemonade, inspirat de un articol de presă, spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren.

 

Numit după premiera de la Berlin, un film dramatic cu accente de thriller, Lemonade a atras mulți distribuitori din toată lumea, fiind achiziționat spre distribuție în Franţa, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie şi Israel.

Pe lângă de proiecțiile din Capitală, filmul va rula la Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Călărași, Buzău, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Sibiu, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad. 


Galerie foto


Modifică setările cookies