marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Critics' Choice Awards: 12 Years a Slave si American Hustle au primit cate 13 nominalizari

Lungmetrajele "12 Years a Slave" si "American Hustle" au primit cele mai multe nominalizari - cate 13 - la Critics' Choice Awards, o gala care va avea loc pe 16 ianuarie, la Los Angeles.

Critics Choice Awards: 12 Years a Slave si American Hustle au primit cate 13 nominalizari


Pe locul urmator in topul productiilor care au primit cele mai multe nominalizari se afla thrillerul SF "Gravity", care va concura la 10 categorii de premii, informeaza hollywoodreporter.com.


Cea de-a 19-a gala Critics' Choice Awards va avea loc la Barker Hangar din Santa Monica, pe 16 ianuarie.

Toate cele trei lungmetraje vor concura la categoria "cel mai bun film" alaturi de "Captain Phillips", "Dallas Buyers Club", "Her", "Inside Llewyn Davis", "Nebraska", "Saving Mr. Banks" si "The Wolf of Wall Street".
 

La categoria "cel mai bun actor" au fost nominalizati Christian Bale ("American Hustle"), Bruce Dern ("Nebraska"), Chiwetel Ejiofor ("12 Years a Slave"), Tom Hanks ("Captain Phillips"),
Matthew McConaughey ("Dallas Buyers Club"), Robert Redford ("All Is Lost")

 

 

 

Cate Blanchett ("Blue Jasmine"), Sandra Bullock ("Gravity"), Judi Dench ("Philomena"), Brie Larson ("Short Term 12"), Meryl Streep ("August: Osage County") si Emma Thompson ("Saving Mr. Banks") vor concura la categoria "cea mai buna actrita".

La categoria "cel mai bun regizor" au fost nominalizati cineastii Alfonso Cuaron - "Gravity", Paul Greengrass - "Captain Phillips", Spike Jonze - "Her", Steve McQueen - "12 Years a Slave", David O. Russell - "American Hustle" si Martin Scorsese - "The Wolf of Wall Street".

La categoria "cea mai buna comedie" au fost nominalizate lungmetrajele "American Hustle", "Enough Said", "The Heat", "This Is the End", "The Way Way Back" si "The World’s End".

La categoria "cel mai bun film strain" vor concura lungmetrajele "La vie d'Adèle", "La Grande Bellezza", "The Hunt", "The Past" si "Wadjda".

 

 

 

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acorda premiile Critics' Choice, este alcatuita din reprezentantii a peste 200 de posturi de televiziune, radio si site-uri din Statele Unite si Canada.

 

Premiile Critics' Choice detin un record de invidiat in ceea ce priveste prezicerea castigatorilor la Oscar. In ultimii 14 ani, mai mult de jumatate dintre castigatorii Critics' Choice Awards la categoriile de interpretare si cel mai bun film au castigat premii Oscar, acelasi lucru fiind valabil si pentru 70% dintre regizori. Prin comparatie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reusit sa se impuna la Oscaruri in mai putin de 50% din cazuri, in aceeasi perioada citata.
In 2013, marele invingator al galei Critics' Choice a fost lungmetrajul "Argo", care s-a impus la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor" (Ben Affleck).


Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies