marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

CTP ii comenteaza pe Dustin Hoffman si Robert De Niro!

Ce se intimpla daca presedintele Statelor Unite este prins cu pantalonii in vine?

CTP ii comenteaza pe Dustin Hoffman si Robert De Niro!

 Nimic mai simplu – este transformat in supererou intr-un razboi fabricat de producatorii de la Hollywood! Aceasta este tema filmului “Inscenarea” (“Wag the Dog”), care va fi prezentat sambata, 14 mai, de la ora 22:45 de Cristian Tudor Popescu la emisiunea “CineTePrinde”.

Dustin Hoffman, Robert De Niro, Anne Heche, Denis Leary si Woody Harrelson fac parte din distributia acestei comedii negre semnate de Barry Levinson si cistigatoare a doua premii Oscar, nominalizata la Bafta si de trei ori la Globul de Aur. “Inscenarea” a primit si o nominalizare la Ursul de Aur la Berlin, iar Barry Levinson a fost cistigatorul premiului special al juriului la acelasi festival.


Comedia, care are la baza romanul “American Hero” al lui Larry Beinhart, ii are in rolurile principale pe Robert De Niro, un specialist in relatii publice, o adevarata arma politica, angajat pentru a devia atentia publicului de la un eveniment care ar putea sa-i strice imaginea presedintelui chiar cu doua saptamini inainte de alegeri – cel mai puternic om al planetei este totusi un om si a fost prins facindu-i avansuri unei femei.


Cum s-ar putea rezolva aceasta problema? Inventind un razboi fictiv, cu Albania, spre exemplu. Cine poate produce acest razboi? Hollywood-ul, desigur, reprezentat de Stanley Motss (Dustin Hoffman). Angajati de consilierii presedintelui, cei doi vor fabrica o campanie axata pe un razboi fictiv desfasurat in Albania, pentru a deturna atentia alegatorilor de la hirjoneala prezidentiala.


Intimplarea a facut ca, dupa ce filmul a inceput sa fie produs si pina la lansarea sa, presedintele american Bill Clinton sa fie implicat in scandalul cu Monica Lewinsky si tot in acea perioada sa inceapa si razboiul din Irak.
Tot intimplarea a facut ca, in timpul filmarilor, Dustin Hoffman, De Niro si regizorul Barry Levinson sa aiba o intilnire pe nepusa masa cu presedintele Clinton la un hotel din Washington. „Si despre ce e vorba in film?”, l-a intrebat presedintele pe De Niro.

Acesta s-a uitat la Levinson sperind sa raspunda el la intrebare. Levinson s-a uitat insa disperat la Hoffman, care si-a dat seama ca nu are ce face si trebuie sa raspunda. „Am inceput sa bat step. M-am fisticit atit de tare incit nici nu-mi mai amintesc ce am zis”, recunoaste Hoffman.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies