marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cum a fost transformat Johnny Depp intr-o holograma in Transcendence, unul dintre cele mai fascinante filme ale anului: afla secretele productiei science-fiction

Directorul de imagine Wally Pfister, castigatorul unui Oscar pentru Inception, isi face debutul in regie cu un film exceptional, Transcendence. Pfister, care a lucrat cot la cot cu Christopher Nolan la aproape toate filmele sale, a dezvaluit pentru Hollywood Reporter care au fost provocarile noului sau film si cum l-a transformat pe Johnny Depp intr-o...holograma.

Cum a fost transformat Johnny Depp intr-o holograma in Transcendence, unul dintre cele mai fascinante filme ale anului: afla secretele productiei science-fiction

 

Transcendence este asteptat de toti cinefilii pasionati de science-fiction, dar si de fanii actorului Johnny Depp, care au ocazia sa-l vada intr-un rol serios si complex.  Wally Pfister a declarat ca, la fel ca bunul sau prieten, Christopher Nolan, nu renunta la filmul celuloid in favoarea digitalului si spuna ca alegerea sa a minimizat costurile filmului.
 

"Daca filmam in digital, atunci nu am fi putut face economii in buget. Ne-am dat seama ca daca am folosi digital color granding (n.r acesta este un proces de filmare in care sunt folosite preponderent filtre de culori albastru si galben, specific imaginii blockbusterelor) si am ales sa filme prin procesul fotochimic. Asa am salvat 300.000 de dolari si asta e o suma uriasa."  a spus regizorul. Wally Pfister a fost director de imagine la toate filmele lui Christopher Nolan, mai putin Interstellar, ce urmeaza sa fie lansat in vara acestui an. Pfister a ales in continuare celuloidul, sustind ca fidelitatea imaginii nu poate fi redata la fel de bine in digital.

 

 

Insa, celuloidul va disparea curand, 95% din cinemaotgrafele din America utilizand doar proiectii digitale. Regizorul e constient ca urmatorul sau film s-ar putea sa nu fie realizat pe pelicula. "Nu stiu cum voi lucra la urmatorul proiectul, este greu sa spun ceva acum. Insa sper ca daca pelicula de film va disparea, urmatoarea unealta pe care o folosim sa poata reda calitatea celuloidului".

Pfister spune ca a fost influentat de 2001: Odiseea Spatiala in realizarea noului sau film. "O parte din echipa mea a fost la vizionare speciala unde a fost proiectat 2001: A Space Odyseey, filmul care mi-a influentat cel mai mult viata. Am vrut sa vada cam ce inseamna calitatea unei pelicule de 70 de mm si cum arata imaginea".
 

 


In Transcendence, Johnny Depp este  Dr. Will Caster, un cercetor si om de stiinta a carui personalitate este transferata total intr-un computer. Acesta va deveni obsedat de a crea o masinarie cu emotii, chiar daca metodele sale vor sfida orice regula. De la un anumit punct, intr-un viitor apropiat, inteligenta artificiala o va intrece pe cea umana, insa asta nu reprezinta un lucru bun. 


Pfister a vorbit si despre o scena cheie din film, in care constiinta personajului jucat de Johnny Depp ese transferata de sotia sa (Rebecca Hall) intr-un computer. Actorul apare apoi sub forma unei holograme. "Rebecca era pe platou, cu un ecran imens in fata, pe care era proiectata imaginea lui Johnny Depp.  Johnny era intr-o camera intunecata, in fata unei camere, pe acelasi platou. Asa am reusit sa ii facem sa apara in aceeasi scena, Trebuia sa controlam foarte bine lumina".


In alte scene, Pfister spune ca in alte scene, Johnny Depp a fost inlocuit cu ajutorul efectelor CGI.  "Am vrut sa ii oferim dimensiune, dar sa arate ca o holograma si de asta acele momente au fost transformate pana la urma in efecte speciale".
 

 

 


Filmul a fost finalizat in rezolutie 4k si va fi disponibil in cinema in format IMAX. Producatorii anunta ca ideea centrala a filmului este imortalitatea, dar ca exista si o poveste de dragoste puternica.  "Fara sa spun prea multe, Transcendence este despre acel moment in care se ciocnesc constiinta umana si dezvoltarea rapida a tehnologiei. Va fi o poveste care se axeaza mai mult pe stiinta reala decat pe stiinta fictionala. Este un subiect care s-ar putea intampla in realitatea noastra cat de curand si asta il transforma intr-un film in care fiecare dintre noi se va identifica. Veti vedea o povestea despre dorinta omului de a insufla viata obiectelor", au declarat producatorii.

Din distributie mai fac parte Rebecca Hall, Morgan Freeman,Kate Mara si Paul Bettany. "Am fost intrigat de premisa filmului.Dar daca eu eram incarcat intr-un calculator, probabil ca l-as fi stricat, creierul meu virusat ar fi facut sa explodeze calculatorul". a spus Depp.

 

 

Transcendence se lanseaza in Romania pe 25 aprilie.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies