marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cum alegi mașina ideală pentru familia ta?

Au trecut anii și ai „bifat” câteva etape importante. Te-ai mutat la casa ta, te-ai căsătorit, imediat după primul cățel a venit și primul copil iar acum e pe drum bebe numărul doi.
Cum alegi mașina ideală pentru familia ta?
Cum apartamentul cochet de două camere poate a devenit neîncăpător, așa și mașina în 2 uși nu corespunde întocmai nevoilor tale. Deoarece mașina este totuși o investiție considerabilă, pe care nu o schimbi așa ușor de la an la an, iată care sunt criteriile după care să te ghidezi ca să faci alegerea potrivită pentru familia ta.

Foto 

Dimensiunea mașinii

Trebuie să ai copiii în minte întotdeauna înainte de a te decide asupra unei mașini. Un bebeluș vine cu o mulțime de alte lucruri suplimentare și, chiar dacă el este micuț, bagajele lui sunt foarte mari. O simplă plimbare cu bebe la mall necesită un cărucior, un marsupiu și o geantă în care să încapă jumătate din dulap.
 
Portbagajul trebuie să aibă suficient loc astfel încât să poți așeza aici căruciorul, tricicleta și eventual și cumpărăturile;
Bancheta din spate trebuie să aibă spațiu suficient pentru scaunul auto pentru copii. Pe lângă acest aspect, ar fi ideal ca pasagerul din dreapta să rămână cu loc la picioare. De asemenea, este esențial să fie ușor accesibil pentru a manevra cu ușurința copilul.
 
În prima fază scaunul bebelușului este îndreptat cu spatele la sensul de mers. Aceste scaune necesită mai mult spațiu decât scaunele orientate cu fața spre sensul de mers.  Totodată, analizează dacă rămâne suficient spațiu pentru ca un adult să stea confortabil lângă scaunul de copil.
 
Ca urmare, pe lângă dimensiunea mașinii, designul ei interior este de asemenea un aspect important atunci când alegi mașina pentru familie. Pe măsură ce copiii cresc, mașina va trebui să facă față cu brio unui nou set de provocări.
Scaunul din fața scaunului de copil va avea constant urme de pantofi pe el. Ca urmare, culoarea acestuia trebuie să fie una care să nu se murdărească imediat iar materialul trebuie să fie ușor de curățat.
 
Mai mult, prevede posibilitatea unui drum de câteva ore în care cel mic bate cu piciorul în scaunul tău. Poate pentru el va fi amuzant, pentru tine însă poate deveni deranjant. Ca urmare, o mașină suficient de încăpătoare astfel încât el să nu ajungă cu picioarele la scaunul din față este nemaipomenită. Spre exemplu, o mașină precum noul Tournero Courier poate fi exact ceea ce îți trebuie din punct de vedere al spațiului. Poți vedea acest model cu o simplă vizită în showroom-ul nesteautomotive.ro;
 
Tapițeria din întreaga mașină trebuie să fie rezistență. Culori cât mai închise pentru a nu se observa imediat urmele de mâncare, tălpi sau creioane. De asemenea cu cât este mai ușor de curățat, cu atât mai bine. Dacă tapițeria din material textil se curăță mai greu, cea din piele se va zgâria imediat. 

Siguranța mașinii

Mașina familiei tale trebuie să respecte toate standardele de siguranță necesare. Dacă la încălzirea în scaune și la comenzile vocale poți renunța, acesta este un aspect la care nu trebuie să faci compromisuri. Cu cât mai sigură este mașina ta, cu atât mai linistit vei conduce știind copiii protejați de toate dotările create special în acest sens.
 
  • Ideal este să aibă incluse încuietori automate ale ușilor;
  • Să aibă comutatoare cu geamuri push-down / pull-up;
  • Să existe airbag-uri frontale avansate;
  • Să aibă opțiunea de eliberare a portbagajului interior;
  • Să aibă camere retrovizoare.
  • Consumul și întreținerea mașinii
O mașină ce are costuri de întreținere reduse este esențială pentru o familie cu copii. Cei mici au nevoie constant de pampersi, haine sau încălțări. Cu cât mai ieftine sunt reviziile și piesele și cu cât mai redus este consumul de carburant, cu atât mai mare este bugetul alocat pentru jucării.
 
Atunci când alegi o mașină de familie, cel mai bine este să setezi prioritățile în trei categorii: caracteristici obligatorii, dorințe și ar fi bine. Distingerea dintre elementele esențiale și elementele pentru care vei fi dispus să faci compromisuri te poate ajuta să iei o decizie de care vei fi mulțumit mulți ani după achiziție.


Modifică setările cookies