marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dacă e joi, e acțiune și suspans cu integrala BOURNE

În luna aprilie, în fiecare zi de joi, poți urmări seria de acțiune cu Jason Bourne, un personaj de marcă al lui Matt Damon.
Dacă e joi, e acțiune și suspans cu integrala BOURNE
În luna în care postul Pro Cinema împlinește 19 ani, amatorii de pelicule de spionaj se vor putea bucura, în fiecare zi de joi de la ora 20:30, de seria de filme „Bourne“, foarte bine primite de public și care au fost filmate din 2002 și până în 2016.
 
Jason Bourne este un personaj creat de romancierul american Robert Ludlum, ca protagonist al unei serii de trei romane, continuate pe parcursul altor zece de autorul Eric Van Lustbader, după moartea lui Ludlum, precum și al unor adaptări cinematografice ulterioare. A apărut pentru prima dată în romanul „Identitatea lui Bourne“ (1980), care a fost adaptat pentru televiziune în 1988. Romanul a fost adaptat foarte vag într-un film de lung metraj omonim din 2002, cu Matt Damon în rolul principal.
 
Cu un trecut chinuit, Jason Bourne este ofițer FSO și specialist în lumea Extremului Orient. Pe numele său real David Webb, aflăm că, înainte de evenimentele din „The Bourne Identity“, el a avut o soție thailandeză pe nume Dao și doi copii, Joshua și Alyssa, cu care trăia în Phnom Penh, capitala Cambodgiei. Din nefericire, aceștia și-au piedut viața în timpul războiului din Vietnam, când un avion de vânătoare rătăcit a pierdut două bombe. 
 
Ceea ce nu știe Bourne este că Joshua a supraviețuit. Din cauza neutralității Cambodgiei, nicio țară nu a recunoscut că avionul îi aparține și, prin urmare, nimeni nu și-a sumat responsabilitatea pentru acest incident. Neavând pentru ce să mai trăiască, Webb a mers la Saigon unde, sub îndrumarea atentă a lui Alex Conklin, a terminat antrenamentul de formare pentru o unitate de elită Top Secret a Forțelor Speciale denumită Medusa. În cadrul acestei organizații secrete, Webb era cunoscut doar sub numele de cod, Delta One.
 
Povestea lui Jason Bourne e spusă de-a lungul filmelor: „Identitatea lui Bourne“ (2002), „Supremația lui Bourne“ (2004), „Ultimatumul lui Bourne“ (2007), „Moștenirea lui Bourne“ (2012) și „Jason Bourne“ (2016).

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies