marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Danezul care a facut o arta din personajele negative. Mads Mikkelsen il va juca pe Hannibal Lecter

Actorul danez Mads Mikkelsen a fost distribuit in rolul criminalului in serie Hannibal Lecter intr-un serial de televiziune produs in Statele Unite ale Americii, pe baza romanelor scriitorului Thomas Harris.

Danezul care a facut o arta din personajele negative. Mads Mikkelsen il va juca pe Hannibal Lecter

Actorul in varsta de 46 de ani, care a devenit cunoscut dupa ce a aparut in rol negativ in filmul "Casino Royale" din seria James Bond, va juca in noua productie a postului de televiziune american NBC, intitulata "Hannibal", in care apare si actorul britanic Hugh Dancy.


Mads Mikkelsen a castigat recent, la Cannes, premiul pentru interpretare masculina, gratie rolului jucat in filmul danez "The Hunt".Anthony Hopkins a primit Oscarul pentru interpretarea personajului Hannibal Lecter - supranumit "Hannibal The Cannibal" - in filmul "Tacerea mieilor/ The Silence of the Lambs" (1991).


In serialul "Hannibal", britanicul Hugh Dancy va juca rolul agentului FBI Will Graham, jucat in trecut de William Petersen, in "Manhunter" (1986), si de Edward Norton, in "Red Dragon" (2002).

Serialul, care se va concentra asupra inceputurilor relatiei dintre Lecter si Graham, va fi realizat pe baza unui scenariu scris de Bryan Fuller, care va fi si producatorul executiv al show-ului.

Actorul danez Mads Mikkelsen si-a facut debutul la Hollywood in 2004, jucand alaturi de Clive Owen in "Regele Arthur/ King Arthur", iar apoi a aparut in cateva productii cu succes la public precum "Infruntarea titanilor/ Clash of the Titans" si "Cei trei muschetari/ The Three Musketeers".

 

Danezul a fost de doua ori nominalizat la premiile decernate de Academia de Film Europeana, la categoria "cel mai bun actor" - in 2006, pentru rolul din "Dupa nunta/ Efter brylluppet", si in 2008, pentru rolul din "Flame si Citron/ Flammen & Citronen".


Mads Mikkelsen a fost premiat pentru intreaga cariera la European Film Awards 2011.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies