marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

David Soul, starul din serialul „Starsky și Hutch”, a murit la 80 de ani

Actorul care și-a câștigat faima mondială pentru interpretarea lui Ken "Hutch" Hutchinson, s-a stins din viață liniștit, înconjurat de familia sa.

David Soul, starul din serialul Starsky și Hutch , a murit la 80 de ani
Actorul american David Soul, cunoscut mai ales pentru rolul Hutch din serialul polițist de succes din anii ’70 „Starsky și Hutch” a murit joi, 4 ianuarie, la vârsta de 80 de ani, a confirmat soția sa Helen Snell într-o declarație postată pe rețelele de socializare. „Cu mare tristețe vă informez că iubitul meu soț, David Soul, ne-a părăsit în această dimineață. A murit liniștit acasă, înconjurat de familie și de cei mai apropiați prieteni. A fost un om extraordinar, un artist talentat, un activist angajat, un soț iubitor și un tată și bunic devotat. Ne va lipsi profund, dar va trăi mereu în inimile noastre și în moștenirea sa artistică“, a scris Snell.
 
Vestea morții sale a provocat șoc și tristețe în lumea divertismentului și în milioanele sale de fani, care și-au exprimat condoleanțele și amintirile pe rețelele de socializare. Printre aceștia, s-a remarcat mesajul lui Paul Michael Glaser, partenerul său din serial, care și-a luat rămas bun de la el printr-un omagiu emoționant: „Astăzi mi-am pierdut fratele, prietenul, partenerul meu. David Soul a fost mai mult decât un coleg, a fost sufletul meu pereche. Împreună am trăit momente de neuitat, atât pe ecran, cât și în afara lui. A fost un om cu o inimă mare, cu un mare talent, cu o mare pasiune. Îmi voi aminti mereu de el cu dragoste și recunoștință. Odihnește-te în pace, dragul meu Hutch”.
 
David Soul o lasă în urmă pe soția sa Helen Snell, cu care s-a căsătorit în 2010, precum și șase copii și cinci nepoți din căsătoriile sale anterioare. Potrivit familiei sale, în zilele următoare va avea loc o slujbă privată de comemorare pentru a marca trecerea sa în neființă.


 
Soul s-a născut la 28 august 1943 în Chicago, Illinois, și și-a început cariera de cântăreț folk în anii 1960, înregistrând mai multe albume și hituri, precum „Don't Give Up on Us” și „Silver Lady”. Cu toate acestea, incursiunea sa în actorie a fost cea care l-a catapultat la o faimă mondială, în special pentru rolul lui Ken "Hutch" Hutchinson din serialul „Starsky și Hutch”, care a fost difuzat între 1975 și 1979 și care l-a transformat într-o icoană a culturii pop alături de colegul său de platou Paul Michael Glaser, care l-a interpretat pe David Starsky.

 
Serialul, care a relatat aventurile a doi detectivi californieni care luptă împotriva crimei într-un Ford Gran Torino roșu cu dungi albe, a fost un succes de critică și de audiență și a generat popularitate și admirație pe scară largă pentru chimia și carisma personajelor principale. Soul și Glaser au apărut, de asemenea, în mai multe filme și proiecte împreună, inclusiv în filmul din 2004 „Starsky and Hutch”, unde au făcut un cameo, și în musicalul din 2019 „Fiddler on the Roof”, unde au interpretat personajele Tevye și, respectiv, Lazar Wolf.


 
Pe lângă „Starsky and Hutch”, Soul a apărut în alte seriale și filme cunoscute, printre care „Salem's Lot”, „Magnum P.I.”, „The Fifth Musketeer”, „Casablanca”, „Doctor Who”, „Star Trek” și „Filthy Rich”. S-a remarcat, de asemenea, pentru activitatea sa umanitară și activismul politic, susținând cauze precum dezarmarea nucleară, drepturile animalelor, justiția socială și democrația.
 
În 2004, a devenit cetățean britanic și s-a stabilit la Londra, unde a continuat să lucreze în teatru și televiziune până la pensionarea sa, în 2019.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies