marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De la Marlon Brando la Daniel Craig: 22 de actori care si-au atacat propriile filme. Rolurile de care le este rusine marilor staruri

Exista si actori care plictisiti de propriile roluri au ajuns sa le urasca atat de mult incat regreta ca le-au jucat.  Contractul, relatia cu colegii de platou si regizorii, sau modificarile de scenariu sunt cateva din motivele care au facut  ca multe vedete sa dea cu bata in balta si sa-si critice propriile filme.

1.Richard Gere - Pretty Woman (1990)

A cucerit toate femeile in Pretty Woman si a devenit celebru in toata lumea cu acest film. In 2012, Richard Gere si-a desfiintat filmul pe care l-a numit "o comedioara proasta". Actorul regreta modul in care au fost portretizati cei care lucreza pe Wall-Street: "Filmul i-a prezentat pe acei oameni intr-un mod fermecator, dar nu este deloc corect. Acum, acesti indivizi egoisti si lacomi sunt vinovati pentru criza economica mondiala". In 1990, Pretty Woman a fost un real succes, dupa ce a incasat peste 460 de milioane de dolari, cu un buget alocat de 14 milioane de dolari si ramane si acum unul dintre cele mai vizionate filme difuzate pe televizune. Dupa ce stirea cu el a facut inconjurul internetului, actorul a declarat ca acele cuvinte nu i-au apartinut.

 

2. Daniel Craig -  "Quantum of Solace" (2008)

Daniel Craig si-a pus la indoiala multe din filmele in care a jucat si a recunoscut ca "Quantum of Solace" din 2008 a avut un scenariu dezastruos. "Juri ca nu te implici in astfel de proiecte, insa se intampla sa ajungi in ele oricum. In Quantum of Solace am fost  terminati de la inceput din cauza scenariului. Apoi au intrat scenaristii in greva si nu puteam face nimic. Nu am putut angaja pe cineva sa termine scriptul si mi-am spus ca niciodata n-o sa mai fiu prins intr-o astfel de situatie, insa cine stie" a declarat Craig.


3. Harrison Ford - Cowboys& Aliens ( 2011)

Westernul despre cowboys care lupta impotriva extraterestrilor pentru a salva lumea a fost considerat de americani un epic fail. Pana si Harrsion Ford a parut stanjenit ca a jucat in el. La o saptamana de la lansare actorul a declarat clar si raspicat ca nu a inteles scriptul. "Cand am terminat de citit 30 de pagini din script l-am aruncat, mi-am sunat agentul si l-am intrebat de ce mi l-a trimis pentru ca nu ma vad jucand in el" a declarat actorul. Acum cat de dificil poate fi sa intelegi scenariul de la un astfel de film?

 

4. Sean Penn - The Tree of Life (2011)

Filmul lui Terence Malick a luat Palme d'or la Cannes in 2011 si a fost nominalizat la Oscar in 2012, insa daca nici lui Sean Penn nu i-a placut ce a iesit la urma, ce sa mai spunem de patronii de cinema-uri care inainte de difuzarea filmului au pus afise in sali cu textul "urmeaza un film vizionar, filozofic, cu o structura non-lineara, pentru care telespectatorii trebuie sa fie deschisi la minte si dupa care se pot citi diverse materiale care sa aduca lamuriri in legatura cu viziunea regizorului" Multi dintre americanii care au vazut filmul au mers sa ceara banii pe bilet inapoi.Sean Penn a declarat insa ca nu a fost multumit la final de film: "Scenariul a fost unul minunat, dar nu am simtit pe ecran aceeasi emotie. Un stil narativ mai conventional ar fi ajutat filmul mai mult fara sa-i stirbeasca din frumusete" a declarat actorul care recomanda filmul, insa acelora care merg la el fara preconceptii.

5. Sam Worthington - Terminator Salvation (2009)

Desi a avut actori precum Christian Bale sau Sam Worthington, filmul i-a dezamagit pe fanii seriei Terminator. Starul din Avatar, Sam Worthington a dat vina pe scenariul prost al filmului intr-un mod discret: "Trebuie sa fiu mai atent de acum inainte cand citesc scriptul" a declarat actorul.

6. Megan Fox -  Transformers: Revenge Of The Fallen (2009)

Pe langa faptul ca frumoasa bruneta l-a atacat pe regizorul Michael Bay, actrita a numit ironic intr-un interviu partea a doua din serie ( Transformers: Revenge Of The Fallen) "un film pentru genii". Megan s-a dat in spectacol spunand ca nu a inteles scriptul si l-a intrebat pe un reporter cum de nu l-a apucat durerea de cap in timp ce se uita la film. Nu e de mirare ca a fost data afara din franciza.

7. Wesley Snipes - Blade: Trinity ( 2004)

Controversatul bad boy Snipes nu a fost nici el multumit de varianta finala a ultimei parte din seria Blade. Actorul s-a plans ca multe din scenele cu el au fost taiate pentru a li se face loc altora cu Ryan Reynolds si Jessica Biel. Producatorii au acuzat ca declaratiile sale penibile au dus la rezultate slabe ( fata de primele 2 filme) in box office.

8. Katherine Heigl - Knocked Up (2007)

Frumoasa blonda a declarat in timpul unui interviu pentru Vanity Fair ca filmul: " este unul sexist, care arata ca femeile sunt niste scorpii, lipsite de umor si manipulatoare in timp ce barbatii sunt niste tipi adorabili si amuzanti". A incercat sa dreaga busuiocul, insa presa a considerat interviul o mare gafa din partea sa. Daca mai tinem cont ca dupa aia a facut "The Ugly Truth" nimeni nu o mai crede.

9. Sean Connery - The League Of Extraordinary Gentlemen (2003)

Nu a fost unul din filmele preferate ale fostului agent 007 si nu s-a ascuns sa o spuna. Pe durata filmarilor a fost la cutite cu regizorul Stephen Norrington care a lipsit de la premiera filmului. Intrebat de reporteri unde este Stephen Norrington, Connery a raspuns senin: "Verificati la spitalul de nebuni".

10. Christopher Plummer - “The Sound of Music” (1965)

Considerat de multi drept unul dintre cele mai iubite filme facute vreodata  “The Sound of Music” (Sunetul muzicii) a fost atacat in mai multe randuri de Christopher Plummer. Rugat, in 2005, sa participe la o reuniune cu toti colegii de pelicula care mai traiau, actorul a refuzat categoric. “Ce “Sunetul muzicii”? “Sunetul mucusului”, mai bine”, s-a referit atunci Plummer la filmul din 1965. In ultimii ani insa actorul a revenit asupra declaratiilor, regretand acele cuvinte.

11. Alec Guinness  -  “Star Wars” (1977)

Interpretul lui Obi-Wan Kenobi din “Star Wars” regreta amarnic faptul ca a acceptat sa se implice in proiectul regizorului George Lucas.Actorul l-a rugat pe Lucas sa-l "omoare" ca personaj pentru a nu mai juca in serie. “In afara de bani, nu mai am nicio alta multumire legata de “Star Wars”. Nu mi-a placut rolul si nici dialogul-care era lamentabil si se schimba in permanenta, dar nu se imbunatatea aproape niciodata”, s-a plans Guinness, care si-a amintit in autobiografia sa ca i-a dat unui fan un autograf cu o singura conditie: sa nu se mai uite niciodata la filmele din seria “Star Wars”.

12. Mickey Rourke - Passion Play (2011)

Filmul despre un muzician de jazz care in incercarea disperata de a-si scapa viata din ghearele unui gangster se indragosteste de frumoasa Lily (Megan Fox) a fost numit oribil de Mickey Rourke. "Intr-o cariera asa de lunga ajungi sa faci si o gramada de filme proaste” a povestit Rourke care a trimis sageti si catre cat de slaba este Megan Fox ca actrita.

13. Charlize Theron - Reindeer Games( 2000)

Cu 3 ani inainte de a castiga Oscarul pentru rolul dificil din Monster, Charlize Theron a jucat intr-un film de care nu este deloc mandra, Reindeer Games, si pe care l-a desfiintat complet. Intr-un interviu acordat in 2008 revistei Esquire, actrita sud-africana a spus despre Reindeer Games ca "este un film foarte, foarte prost. Insa, macar am avut ocazia sa lucrez cu regizorul John Frankenheimer. Nu m-am mintit singura, de asta am acceptat rolul. El a regizat The Manchiurian Candidate, care e filmul filmelor. Da-le naibii de regrete", a mai spus actrita.

14. Brad Pitt - The Devil's Own (1997)

Brad Pitt a devenit unul dintre cei mai apreciati actori de la Hollywood, insa acesta nu e mandru de toate filmele sale. Actorul a recunoscut ca The Devil's Own, in care a jucat rolul unui luptator IRA a fost foarte prost si l-a atacat dur pe regizorul Alan J. Pakula. "A fost cel mai iresponsabil proiect, nu mi-a venit sa cred cat de prost e acest film. Nu stiu de ce cineva ar fi vrut sa duca pana la capat acest film. Insa, producatorii au insistat sa-l facem, indiferent de situatie. Am incercat sa ies din proiect cu o saptamana inainte de inceperea filmarilor, dupa ce am citit primele 20 de pagini de rahat din scenariu". Filmul despre prietenia dintre un terorist ( Brad Pitt ) si un politist ( Harrison Ford) a fost desfiintat de actorul de 45 de ani, dar a reusit sa faca incasari de  140 de milioane de dolari.


15. Halle Berry - Catwoman ( 2004)
Dupa ce a castigat Oscarul in 2001 pentru Monster's Ball, Halle Berry n-a fost prea inspirata in a-si alege rolurile. Catwoman, care se astepta a fi un film foarte bun, n-a reusit decat sa ii aduca o Zmeura de Aur si a fost desfiintat de critici, dar si de actrita. Berry si-a ridicat personal Zmeura de Aur, si a avut un moment senzational. Cu Oscarul intr-o mana si cu Zmeura in cealalta, Berry a declarat: "In primul rand, vreau sa le multumesc celor de la Warner Bros pentru ca m-au distribuit intr-un film de tot rahatul. Chiar de asta avea nevoie cariera mea acum..." a fost mesajul ironic al lui Halle Berry.

16. Shia LaBoeuf  - Transformers: Revenge Of The Fallen (2009)

La conferinta de presa de la Festivalul de Film de la Cannes din 2010, Shia LaBeouf, actorul uneia dintre cele mai profitabile serii de filme din istorie, le-a cerut scuze fanilor pentru cat de prost a fost Transformers: Revenge of the Fallen. "Dupa ce am vazut al doilea film, n-am fost deloc impresionat de ceea ce am facut. Sunt scene de cascadorii excelente, dar ne-am pierdut farmecul si povestea, nu mai avea suflet filmul". Mai ciudata a fost declaratia regizorului Michael Bay: "Marea greseala a filmului a fost ca am intrat intr-o lume mistica. Acum, uitandu-ma in urma, mi se pare o tampenie". Bun sau prost, Transformers: Revenge of the Fallen a facut incasari de 836 de milioane de dolari la nivel mondial.

17. Colin Farrell - Miami Vice (2006)

Colin Farell este cunoscut pentru cat de ascutit la limba este si pentru declaratiile sale oneste, asa ca faptul ca si-a desfiintat propriul film, Miami Vice, n-a fost un soc pentru nimeni. Filmul inspirat de serialul cu acelasi nume din anii '80, n-a fost pe gustul irlandezului: "Nu mi-a placut mai deloc. Am inteles ca trebuia accentuata prietenia dintre Tubbs si Crockett, dar nu era nevoie sa vorbeasca si sa se uite unul la altul timp de doua ore si jumatate. Sa fim seriosi, nu avea cum sa fie ca Arma mortala, dar cred ca am ratat sansa de a face un film amuzant, despre o prietenie neobisnuita". Filmul a stat prost si la incasari, a strans doar 165 de milioane de dolari, iar bugetul alocat a fost de 135 de milioane de dolari.

18. Eddie Murphy - The Adventures of Pluto Nash ( 2002)

Eddie Murphy si-a pierdut de multi ani stralucirea de alta data. Dar in 2003, totul i-a mers prost, dupa ce a acceptat sa joace in The Adventures of Pluto Nash, pus de multi in capul listei celor mai proaste filme din istorie. Cand un film are buget de 100 de milioane de dolari si face doar 7.1 milioane de dolari, e clar ca este un esec galactic. Cand Barbara Walters l-a intrebat pe actor ce a mers prost, actorul n-a fost deloc bland: "Cred ca am intalnit 2-3 oameni carora le-a placut filmul. " Din pacate, Murphy continua lista esecurilor: cel mai recent film al sau "A Thousand Words" are un scor de 0% pe Rotten Tomatoes, dupa 3 saptamani de la lansare, si o nota de 4.3 pe IMDb.com

19. Nicole Kidman - Australia (2008)

La auzul vestii ca Nicole Kidman si Hugh Jackman vor juca intr-un film numit "Australia", regizat de Baz Luhrmann, toata lumea s-a entuziasmat. Insa, actrita de 45 de ani ar vrea sa uite ca a aparut in acel film. Invitata la un post de radio australian, Kidman a declarat sincer: "Nu pot sa ma uit la acest film si sa fiu mandra de ce am facut. Am stat si m-am uitat la el si l-am intrebat pe Keith, sotul meu, daca am fost buna de ceva. Insa, Hugh Jackman si Brandon Walters au fost extraordinari. Dar mie mi-e foarte greu sa ma asociez cu acest film."

20. Arnold Schwarzenegger - Red Sonja (1985)

Schwarzenegger refuza sa se ierte pentru ca a acceptat rolul din Red Sonja, film din 1985. "Este cel mai prost film pe care l-am facut vreodata. Cand copiii mei intrec limita, ii amenint ca o sa ii inchid in camera si o sa ii fortez sa se uite de 10 ori la Red Sonja. Brusc, nu mai am nici o problema cu ei." a comentat la un moment dat Arnold.
 

21. Sylvester Stallone - Stop! Or My Mom Will Shoot  (1992)

Sly a fost foarte sincer vorbind despre comedia sa din 1992. “Adevarul e ca am facut niste filme groaznice. <Stai ca trage mama>a fost cel mai rau dintre ele. Daca vreti sa faceti pe cineva sa marturiseasca o crima, puneti-l sa se uite la filmul asta. In 15 minute spune tot”, a comentat plin de umor in urma cu cativa ani Stallone. Fanii nu uita insa ca inainte de Rocky a jucat intr-un film erotic.
 

22. Marlon Brando -  The Freshamn ( 1990)

Nu te pui cu Nasul. La 18 ani dupa ce l-a jucat pe Don Corleone, Marlon Brando si-a parodiat propriul rol in comedia The Freshman din 1990, in care a jucat alaturi de Matthew Broderick. Insa, Brando nu a fost deloc multumit de ce a iesit si i-a dat filmului calificativul F. "Este oribil. O sa fie un esec la incasari, dar dupa asta ma retrag. Sunt satul. In afara de echipa canadiana care a lucrat la acest proiect, filmul nu are nimic bun. Mi-as fi dorit sa nu imi inchei cariera cu un rol atat de prost." Totusi, The Freshamn a facut incasari decente, iar Brandon a continuat sa faca filme. "Oricine ar scrie un scenariu pentru Marlon Brando, ar trebui examinat la cap", a comentat regizorul filmului, Andrew Bergman.




 


Modifică setările cookies