marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De Ziua Spaniei, Pro Cinema vă oferă seara Pedro Almodovar, cu o dublă apariție a lui Penelope Cruz

12 octombrie e Ziua Națională a Spaniei, motiv numai bun pentru a urmări două filme semnate de emblematicul regizor spaniol, premiat anul acesta la Veneția.

De Ziua Spaniei, Pro Cinema vă oferă seara Pedro Almodovar, cu o dublă apariție a lui Penelope Cruz
În anul în care regizorul spaniol Pedro Almodovar a fost celebrat la Festivalul de Film de la Veneția, unde a primit o ovție istorică de 17 minute după proiecția filmului „The Next Room”/„Camera de alături”. cu Tilda Swinton și Julianne Moore în rolurile principale, Pro Cinema îi dedică o seară exclusivă, chiar de Ziua Națională a Spaniei.
 
Astfel, de la ora 20:30, puteți urmări producția „Mame paralele”/„Madres Paralelas” (2021), un film care a câștigat două Globuri de Aur și a fost nominalizat la două premii Oscar. Cu Penélope Cruz în rolul principal, filmul surprinde momentul în care două femei, Janis (Cruz) și Ana (Milena Smit), sunt colege de salon într-un salon de spital unde urmează să nască. 


 

Ambele sunt singure și au rămas însărcinate din greșeală. Janis, mai matură, nu regretă și este exaltată. Cealaltă, Ana, o adolescentă, este speriată, pocăită și traumatizată. Janis încearcă să o încurajeze în timp ce ele se mișcă ca niște somnambule pe coridoarele spitalului. Cele câteva cuvinte pe care le schimbă în aceste ore vor crea o legătură foarte strânsă între cele două, care din întâmplare se dezvoltă, se complică și le schimbă viața într-un mod decisiv.

Fără să știe, fetițele lor le unesc mai mult decât s-ar aștepta, iar moartea subită a uneia dintre bebelușe se dovedește a fi o dramă mai mare decât credeau.



 

 
Apoi, de la 23:00, filmul „Durere și glorie”/„Dolor y Gloria” (2019) îl readuce în prim-plan pe Antonio Banderas, care joacă un regizor a cărui carieră se află în declin, secondat de aceeași Penélope Cruz.
 
Salvador Mallo se uită involuntar în trecut, iar un flux de amintiri vii îl copleșește. Își amintește astfel de momente din tinerețea sa, cum ar fi sentimentele tandre pentru mama sa, dragostea și separarea, căutarea fericirii și a succesului. Toate acestea îl conduc pe maestrul cinematografiei la gânduri importante despre viață și artă, deoarece acesta este cel mai important lucru pentru el.


 

Actrița Julietta Serrano, care o interpretează pe mama lui, Jacinta, a mai jucat rolul mamei lui, chiar în alte două filme ale lui Almodovar, „Women on the Verge of a Nervous Breakdown” (1988) și „Matador” (1986). În plus, ea joacă și în „Madres paralelas”.


 


 

O seară cu două filme în dulcea limbă a lui Saavedra, cu două staruri spaniole și un regizor hispanic memorabil.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies