marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Denzel Washington, ridicat in slavi pentru rolul unui pilot dependent: ar putea primi a sasea nominalizare la Oscar pentru Flight. Scenele care te vor lasa fara respiratie

Denzel Washington are o interpretare de Oscar in drama regizata de Robert Zemeckis - Flight care a avut ieri premiera la Festivalul de Film de la New York, cel putin acesta este verdictul criticilor americani impresionati de rolul unui experimentat pilot de avion, insa dependent de alcool si droguri.

Denzel Washington, ridicat in slavi pentru rolul unui pilot dependent: ar putea primi a sasea nominalizare la Oscar pentru Flight. Scenele care te vor lasa fara respiratie

Denzel Washington a revenit pe marile ecrane dupa ce, la inceputul anului, a lansat thrillerul Safe House alaturi de Ryan Reynolds in regia lui Daniel Espinosa. In varsta de 57 de ani si premiat cu Oscar pentru rolul secundar din Glory (1989) si pentru rolul principal din Training Day ( 2001), "actorul are o interpretare fantastica iar Zemeckis se intoarce in forta la stilul live-action" a scris criticul Jack Giroux pe Twitter.

Filmul care i-ar putea aduce a sasea nominalizare la Oscar lui Denzel, Flight este o poveste impresionanta despre dependenta, dar si despre supravietuire.


Atunci cand aparatul de zbor pe care il piloteaza se confrunta cu probleme tehnice majore si este pe punctul de a se prabusi, Whip Whitaker (Denzel Washington) da dovada de prezenta de spirit si aduce avionul la sol in siguranta. Imediat acesta este catalogat de mass-media drept un erou fiindca a salvat 98 de pasageri din cei 106 pe care ii avea la bord. Pilotul alcoolic are insa mustrari de constiinta si este convins ca nu merita statutul de celebritate deoarece dependenta lui este responsabila pentru incident.

Ancheta solicitata de compania aviatica pentru a stabili cauzele producerii accidentului ar putea scoate la iveala demonii interiori ai pilotului si l-ar putea transforma pe acesta dintr-un erou intr-o persona non grata, Whip avand nevoie de avocat pentru a evita sa fie condamnat la inchisoare. In tentativa lui de a renunta la viciile care ii afecteaza cariera si viata privata, Whip este sprijinit moral de Nicole Devlin ( Kelly Reilly), o dependenta de stupefiante si un suflet pierdut la fel ca si el, dar si de un bun prieten, care are o influenta pozitiva asupra lui si il incurajeaza.
 


"Denzel Washington merita sa fie nominalizat la Oscar pentru rolul unui pilot eroic bantuit de demoni" scrie criticul de la New York Post - Lou Lumenick. "Washington arata in rolul lui Whip Whitaker cele mai bune parti ale carierei lui", scrie si Todd McCarthy de la Hollywood Reporter. "Scenele de 20 de minute dupa prabusirea avionului au fost minunat orchestrate de Zemeckis  si ii vor tine fara respiratie si si ingrozi pe spectatori in acelasi timp intr-un mod care va face sa se vorbeasca foarte mult despre acest film" a mai scris acesta.
 


Lista actorilor care au sanse sa primeasca in 2013 nominalizari la Oscar pare din ce in ce mai mare  cu  Daniel Day-Lewis( Lincoln), Joaquin Phoenix ( The Master), Sir Anthony Hopkins (Hitchcock), John Hawkes(Sessions), Hugh Jackman ( Les Miserables), Bradley Cooper(Silver Linings Playbook), Bill Murray (Hyde Park on Hudson) si Ben Affleck (Argo).


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies