marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Despre efectele dezastrului din Japonia asupra Romaniei, la “Crime Time”

In editia din 16 martie a emisiunii “Crime Time”, Elena Lasconi si invitatii ei si-au indreptat atentia asupra evenimentelor din Japonia, care ingrijoreaza intreaga planeta.

Despre efectele dezastrului din Japonia asupra Romaniei, la Crime Time

Presedintele,secretar de stat Vajda Borbala, de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Lucian Biro, expert in controlul activitatilor nucleare si Pompiliu Budulan, director general Nuclearelectrica s-au aflat in studioul Crime Time, alaturi de Elena Lasconi.


   
Tabloul catastrofei din Japonia incepe sa capete nuante din ce in ce mai sumbre, iar spaima nucleara, cuprinde incet, dar sigur, intreaga planeta. Pericolul unei explozii atomice, comparabila cu cea de la Cernobil, pare tot mai apropiat, iar temerile locuitorilor din aceste zone devin din ce in ce mai acute, cu atit mai mult cu cit amintirea dezastrului de la Hiroshima si Nagasaki este inca vie in memoria oamenilor.


   
Exista deja radiatii in atmosfera Terrei, iar oficialii niponi au anuntat ca nivelul de contaminare prezinta un risc pentru populatie. Particulele radioactive au ajuns in Extremul Orient Rus si in nordul Pacificului, iar in functie de viteza si directia vantului ele pot ajunge oriunde pe glob.


   
In conditiile in care imaginea unei nenorociri care sa afecteze zone extinse ale planetei pare din ce in ce mai conturata, este firesc sa apara intrebari de genul: Exista vreun pericol pentru romani? Cat de sigura este centrala nucleara de la Cernavoda in caz de cutremur ?

 

La intrebarile referitoare la modul in care populatia Romaniei si nu numai ar putea fi afectata de situatia din Peninsula Nipona au raspuns Vajda Borbala,  Lucian Biro si Pompiliu Budulan, specialisti in domeniu.
   

 

Invitat la “Crime Time”, a fost si meteorologul de serviciu de la INMH, care a raspuns intrebarilor Elenei Lasconi referitoare la modul in care curentii de aer pot propaga particulele radioactive in atmosfera, dar prof dr Eugen Tarcoveanu, seful  clinicii de  chirurgie de la Spitalul Sfantul Pantelimon, realizatorul unui studiu despre impactul dezastrului de la Cernobil asupra romanilor.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies