marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dezastru la Hollywood: americanii loviti de cel mai slab box office din ultimul deceniu. Ce incasari au realizat filmele

Dezastru pentru box office-ul american in acest week-end. Niciun film nu a reusit sa treaca de 10 milioane de dolari incasari in cel mai prost weekend de la 11 septembrie 2001 incoace, scrie revista Entertainment Weekly.

Dezastru la Hollywood: americanii loviti de cel mai slab box office din ultimul deceniu. Ce incasari au realizat filmele

O vara dezamagitoare pentru industria de film americana continua in acelasi stil si in prima saptamana din septembrie. Incasarile s-au prabusit in box officeul  nord american unde niciun film nu a reusit sa faca peste 10 milioane de $ incasari.


Primele 12 filme din box office au strans impreuna 52 de milioane de $ - un record pentru ultimii 11 ani.  Explicatia: debutul lunii septembrie sau perioada "Post Labor Day" este in mod obisnuit cea ma slaba a anului pentru filme in box office, insa in acest an a fost cea mai slaba din ultimul deceniu. Prima saptamana din aceasta toamna a fost afectata si de retragerea drame politiste “Gangster Squad” a regizorului Ruben Fleischer. Aceasta urma sa fie lansata in cinematografele nord-americane pe data de 7 septembrie 2012, insa atentatul de la multiplexul din Aurora – Colorado, in care si-au pierdut vietile 12 persoane si alte 58 de persoane au fost ranite, a schimbat planurile producatorilor de la Warner Bros. Pictures.


Filmul horror "The Possession", cu Kyra Sedgwick in distributie, s-a mentinut pe primul loc in box office-ul nord-american pentru al doilea weekend consecutiv.Filmul "The Possession", regizat de Ole Bornedal, spune povestea unei familii care este atacata de o entitate supranaturala malefica si a obtinut incasari de 9,5 milioane de dolari de vineri pana duminica, in cinematografele nord-americane.

Pe locul al doilea s-a mentinut pelicula cu gangsteri "In afara legii/ Lawless", care prezinta aventurile unei familii de traficanti americani din vremea Prohibitiei. Filmul ii are in distributie pe Tom Hardy, Jessica Chastain, Gary Oldman, Shia LaBeouf si Mia Wasikowska si a obtinut incasari de 6 milioane de dolari.


"The Words", de Brian Klugman, a debutat pe pozitia a treia in box office-ul nord-american, cu incasari de 5 milioane de dolari de vineri pana duminica. Filmul spune povestea unui scriitor care cunoaste gloria furand manuscrisul altuia.


"Eroi de sacrificiu 2/ The Expendables 2", avand o distributie de zile mari, alcatuita din actori celebri, trecuti de varsta tineretii - Sylvester Stallone, in varsta de 66 de ani, Arnold Schwarzenegger, in varsta de 65 de ani, Chuck Norris, in varsta de 72 de ani, Jean-Claude Van Damme, in varsta de 51 de ani, Bruce Willis, in varsta de 57 de ani, Jason Statham, in varsta de 44 de ani, Dolph Lundgren, in varsta de 54 de ani, si Jet Li, in varsta de 49 de ani -, a coborat pe locul al patrulea, cu incasari de 4,7 milioane de dolari.

Un alt film de actiune, "Mostenirea lui Bourne/ The Bourne Legacy", a coborat inca un loc, pana pe pozitia a cincea, cu incasari de 4 milioane de dolari de vineri pana duminica.


Filmul de animatie "ParaNorman", care amesteca multe aluzii la filme de groaza celebre cu o doza buna de umor, a pierdut inca o pozitie si a ajuns pe locul al saselea, cu incasari de 3,8 milioane de dolari.
Lungmetrajul "The Odd Life of Timothy Green", produs de compania Walt Disney, care abordeaza tema dificila a sterilitatii, a coborat pe locul al saptelea, cu incasari de 3,6 milioane de dolari. Acest film este adaptat dupa nuvela fantastica scrisa de Ahmet Zappa si ii are in rolurile principale pe Jennifer Garner si Joel Edgerton.

Comedia politica "Campania/ The Campaign", cu Will Ferrell si Zach Galifianakis in rolurile principale, s-a mentinut pe pozitia a opta a box office-ului nord-american, cu incasari de 3,5 milioane de dolari.
Cel mai recent film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru: Legenda renaste/ The Dark Knight Rises", s-a situat pe pozitia a noua, cu incasari de 3,285 milioane de dolari de vineri pana duminica. Produs de studiourile Warner Bros., cu un buget de 250 de milioane de dolari, "Cavalerul negru: Legenda renaste" este cel de-al treilea film din seria "Batman" care a fost regizat de Christopher Nolan si l-a avut in rolul principal pe actorul galez Christian Bale.

In plina campanie pentru alegerile prezidentiale din Statele Unite ale Americii, documentarul politic anti-Obama "2016: Obama's America" incheie topul 10 al lungmetrajelor cu cele mai mari incasari in cinematografele nord-americane la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a vandut bilete in valoare de 3,281 milioane de dolari.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies