marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Diana: britanicii au desfiintat filmul cu Naomi Watts si il numesc un portret ipocrit al Printesei Diana, de ce sunt nemultumiti fanii

Chiar inaintea lansarii, regizorul Oliver Hirschbiegel a rugat publicul sa vada acest film fara idei preconcepute. Un film care a fost asteptat de multi si care se concentreaza pe viata uneia dintre cele mai iubite figuri publice, a reusit Diana sa faca toate prejudecatile sa dispara? Lansarea din aceasta saptamana ar indica un raspuns negativ.ispara? Lansarea din aceasta saptamana ar indica un raspuns negativ.

Diana: britanicii au desfiintat filmul cu Naomi Watts si il numesc un portret ipocrit al Printesei Diana, de ce sunt nemultumiti fanii

"Care e scopul filmului Diana?", se intreaba retoric criticul Davis Gritten. "Biata Printesa Diana," se plange Peter Bradshaw de la The Guardian. Un film "atroce si nepoftit", spun cei de la The Times. Guardian, Times, The Telegraph si Mirror nu i-au dat mai mult de doua stele, iar criticii par sa fie de acord in ceea ce priveste punctele slabe ale acestui film biografic.

"Watts a facut tot ce-a putut lucrand cu un scenariu rusinos," scriu cei de la The Times. Dialogurile strica un film care de altfel ar putea fi reusit din punct de vedere vizual, semanand mai mult a indicatii de scena. Un exemplu dat de The Guardian este schimbul de replici dintre Diana si Khan: "Victoriile unui doctor sunt temporare; am invatat asta de la Victor Chang," spune Hasnat. "Este cel alaturi de care ai studiat la Sydney," raspunde Diana. "Exista prea multe schimbari de atmosfera si ton," mai afirma un alt critic.

 

 

In ceea ce o priveste pe Watts, criticii se pun de acord: actrita nu are absolut nimic in comun cu printesa si desi reuseste sa o interpreteze ca si postura si sa ii poarte hainele cu aceeasi demnitate, lipseste sclipirea inocenta din privirea celebrei printese, care a facut-o indragita de multi britanici.

 

Totodata, Peter Bradshaw e de parere ca filmul nu exploreaza decat partea unidimensionala a "sfinteniei" personajului, in loc sa fie o pelicula cu adevarat fascinanta in care Hirschbiegel ar fi putut sa se concentreze pe partea mai putin discutata a "Printesei inimilor", irationala si schimbatoare (evidentiata de exemplu de disputa majora cu bona copiilor sai, Alexandra Legge-Bourke, pe care o suspecta ca avea o relatie cu sotul ei Charles si pe care a insultat-o in public).

Filmul, bazat pe romanul "Diana: Her Last Love" de Kate Snell, filmul se concentreaza pe povestea de dragoste dintre Diana si chirurgul Hasnat Khan. In urma divortului de printul Charles, Diana apare aici indragostindu-se din nou. Conform peliculei, Dodi Fayed a fost folosit de printesa doar pentru a-l face gelos pe Khan (idee care este negata absolut de multi apropiati ai Dianei).

 

 

Incepand si incheindu-se cu aceeasi scena in care Diana si Dodi Fayed se indreapta catre lift si apoi catre masina, filmul poate fi considerat un esec simetric si ar fi de inteles de ce in urma lansarii, orice posibilitate a nominalizarii la Oscar a fost zguduita. Diana, in regia lui Oliver Hirschbiegel si cu Naomi Watts, Naveen Andrews si Douglas Hodge in distributie va fi lansat pe 20 septembrie.

 

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies