marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita care la 13 ani debuta alaturi de Laurence Olivier si era numita viitoarea Grace Kelly: Diane Lane, dupa 30 de ani de la momentul stralucitor cu care a cucerit Hollywood-ul

In 1979, Diane Lane debuta pe marile ecrane, la doar 13 ani, alaturi de monstrul sacru al cinematografiei, Laurence Olivier. La scurt timp, aparea pe coperta revistei Time, fiind una dintre cele mai tinere persoane care a aparut pe coperta prestigioasei publicatii.

Actrita care la 13 ani debuta alaturi de Laurence Olivier si era numita viitoarea Grace Kelly: Diane Lane, dupa 30 de ani de la momentul stralucitor cu care a cucerit Hollywood-ul

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Laurence Olivier a fost impresionat total de micuta Diane Lane in A Little Romance, pe care o numea atunci viitoarea Grace Kelly a Hollywood-ului, atat pentru talent, cat si pentru eleganta si rafinamentul care au caracterizat-o dintotdeauna.

Desi are o cariera impresionanta in spate, Diane Lane ramane drept actrita cu un potential enorm, dar care n-a reusit niciodata sa dea adevarata mare lovitura.
 

Abia in 2003 a  obtinut prima nominalizare la Oscar, cu un rol extrem de controversat pentru ca are parte de multe scene de sex explicite, dar pe care actrita il adora: "Este cel mai bun rol pe care l-am -primit vreodata" a spus Diane Lane pentru revista Time despre rolul din Unfaithful,regizat de Adrian Lyne, celebru pentru Fatal Attraction, Lolita sau Nine 1/2 Weeks.

In Unfaitfhul, Diane Lane joaca rolul lui Connie, o nevasta casnica si plictisita de viata monotona a casniciei sale, care intra intr-o aventura periculoasa cu un tanar francez pasional, interpretat de Olivier Martinez.


Pe durata filmului, actrita reuseste sa suprinda credibil toate starile unei femei care insala si apoi este plina de remuscari: de la sentimentul de vinovatie la crize de isterie, Lane reuseste sa transmita publicului toate starile si sa ofere o interpretare puternica. Pe langa nominalizarea la Oscar, rolul i-a mai adus si o  nominalizare la Globul de Aur si Screen Actors Guild


De la debut, actrita  reusit sa apara in peste 30 de filme, in care isi cucerea fanii cu interpretarile ei. In 1983, a jucat in The Cotton Club, regizat de Francis Ford Coppola, unde l-a cunoscut pentru prima data pe Richard Gere, cu care  a mai colaborat si la Unfaithful.

"Ca sa devii un star trebuie sa stii sa alegi rolul potrivit, la timpul potrivit. Diane Lane e genul de actrita care poate deveni un star oricand", spune atunic Ford Coppola, care a mai distribuit-o si in Rumble Fish sau The Outsiders.

Lane a refuzat doua roluri celebre: cel al sirenei din Splash, care a ajuns la Darryl Hannah si rolul din Risky Business, pe care l-a primit Rebecca De Mornay. "Nu prea m-a incantat ideea de a fi langa Statuia Libertatii in sanii goi" a explicat actrita refuzul rolului din Splash.

 

Dar la 19 ani, dupa ce cucerea box-office-ul cu Streets of Fire si si The Cotton Club, frumusica actrita a luat o pauza si s-a intors la parinti, cu care a avut o relatie tensionata, datorita tatalui sau care a incercat sa ii controleze viata tot timpul. A revenit in  Los Angeles dupa 18 luni, si mai mult, a fost suficient de stapana incat sa reziste in fata unei vieti pline de tentatii, mai ales ca era una dintre vedetele in ascensiune: "Puteam sa intru intr-o camera plina de cocaina si sa nu imi dau seama, dar asta pentru ca nu ma interesa. Mi s-a parut usor sa iti pierzi respectul fata de tine insuti, dar mai greu sa il pastrezi. Eu am ales sa-l pastrez".

 

Diane Lane si Richard Gere                                          Diane Lane si Josh Brolin

 

La 47 de ani, Diane Lane reuseste sa isi impresioneze fanii cu aparitiile ei pe covorul rosu si ramane una dintre cele mai elegante actrite de la Hollywood.

Actrita a fost casatorita cu actorul Christopher Lambert, cu care are o fata de 18 ani. Dupa divortul din 1993, actrita a stat singura multi ani, preferand sa aiba grija de fiica ei. Din 2004, este casatorita cu actorul Josh Brolin.

Printre cele mai celebre filme ale ei se numara: A Little Romance, The Cotton Club, Streets of Fire, Rumble Fish, Chaplin, A Walk on the Moon, Perfect Stom, Unfaithful, Night in Rodanthe, Under The Tuscan Son.

 

In 2013, revine pe marile ecrane cu Man of Steel, noul film Superman, regizat de Zack Snyder, in care va juca rolul mamei lui Clark Kent. Din distributie mai fac parte, Henry Cavill, Russell Crowe, Kevin Costner, Amy Adams, Laurence Fishburne.

 

Diane Lane in 2012

 

Sursa foto: Getty


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies