marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Diaz: Monica Birladeanu si Ana Ularu aduc povestea celui mai crunt gest de violare a drepturilor democratice. Vezi trailer

Filmul "Diaz/ Diaz: Don't Clean Up This Blood", in regia lui Daniele Vicari, cu Monica Birladeanu si Ana Ularu in distributie, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 7 decembrie.

Diaz: Monica Birladeanu si Ana Ularu aduc povestea celui mai crunt gest de violare a drepturilor democratice. Vezi trailer


Filmul "Diaz", o coproductie Italia/ Romania/ Franta, s-a aflat pe lista lunga, la editia din acest an, a nominalizarilor pentru premiile Academiei de Film Europene (EFA).. Totodata, "Diaz" a rulat in sectiunea Panorama Dokumente a Festivalului International de Film de la Berlin, la inceputul acestui an.


Filmul spune povestea evenimentelor violente de la summitul G8 din Genova, din 21 iulie 2001. Trei sute de politisti au intrat intr-o scoala care era folosita de Forumul Social din Genova, organizatia care a adus mii de persoane din lumea intreaga la summit pentru a protesta. Politistii i-au batut pe cei peste 100 de protestatari aflati in scoala, evenimentul fiind descris ulterior de Amnesty International drept "cel mai crunt gest de violare a drepturilor democratice intr-o tara occidentala, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial".In afara de Monica Birladeanu si Ana Ularu, din distributie mai fac parte, printre altii, Elio Germano, Claudio Santamaria, Jennifer Ulrich, Cosmin Selesi, Adina Cristescu, Isabela Neamtu, Ioana Picos, Clara Voda, Andrei Mateiu. Producatori sunt Bobby Paunescu si Domenico Procacci.

Monica Barladeanu este model si actrita, iar cariera ei include aparitii in productii internationale, precum serialul american de succes "Lost" si comedia "Buds for Life", si roluri in filme romanesti, ca "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu. Monica Barladeanu a fost protagonista filmului "Francesca", debutul regizoral al lui Bobby Paunescu, ce a avut premiera in competitia Orizzonti a Festivalului de la Venetia din 2009. Actrita a mai jucat si in pelicula "Vallanzasca - Gli angeli del male", in regia lui Michele Placido, care a avut premiera tot la Venetia, in 2010, in "Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, si "Itaker", semnat tot de Michele Placido. Totodata, Monica Birladeanu joaca, alaturi de Andi Vasluianu, in filmul "Despre oameni si melci", de Tudor Giurgiu, lansat la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) anul acesta.


Actrita Ana Ularu a avut unul dintre rolurile principale in filmul "Italiencele" (2004), de Napoleon Helmis. Actrita a mai jucat in scurtmetrajul "Turkey Girl", de Cristian Mungiu, din filmul colectiv "Obiecte pierdute/ Lost and Found", in "Hartia va fi albastra", de Radu Muntean, dar si in "Tinerete fara tinerete", al lui Francis Ford Coppola. Totodata, in 2010, ea a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elvetiene pentru cea mai buna actrita, la Festivalul International de Film de la Locarno, pentru rolul din "Periferic", de Bogdan George Apetri. Ana Ularu a castigat si premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal, pentru cel din filmul "Periferic", la editia din acest an a galei Gopo. De asemenea, Ana Ularu joaca in "Serena", cea mai recenta pelicula semnata de regizoarea daneza Susanne Bier, castigatoarea de anul trecut a premiului Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina ("In a Better World").
 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies