marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Din 17 iunie, pornim „In cautarea lui Dory” la cinema: afla secretele cele mai tari animatii din aceasta vara

Vara aceasta, Disney•Pixar creeaza o poveste spumoasa despre prietenie, familie si amintiri, continuand aventurile indragitelor personaje din celebra pelicula de animatie „Finding Nemo / In cautare lui Nemo” si facand o incursiune in trecutul simpaticei Dory.

Din 17 iunie, pornim In cautarea lui Dory la cinema: afla secretele cele mai tari animatii din aceasta vara


„Finding Dory / In cautarea lui Dory” o readuce pe marile ecrane pe uituca favorita albastra a tuturor, Dory (vocea lui Ellen Degeneres), care locuieste fericita in recif impreuna cu Nemo (vocea lui Hayden Rolence) si Marlin (vocea lui Albert Brooks). Cand Dory isi aduce aminte deodata ca are o familie undeva, care s-ar putea sa o caute, cei trei pornesc intr-o aventura care le va schimba viata.


Filmul „Finding Dory / In cautarea lui Dory” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 17 iunie 2016, in format 3D, varianta subtitrata, respectiv dublata.

Regizorul Andrew Stanton este genul de om aflat mereu in cautarea unei noi povesti, iar imaginatia il poarta adesea peste mari si tari. De data aceasta, insa, un personaj din trecutul sau reapare pe nepusa masa si il pune pe ganduri: e vorba despre Dory, pe care o stiti din super-productia anului 2003, „Finding Nemo”. „Mi-am dat seama deodata ca sunt ingrijorat de soarta lui Dory, care avea probleme de memorie ultima data cand am vazut-o, si m-am intrebat cum s-a rezolvat asta. Daca se pierde din nou? Va fi bine?”, spune regizorul. Producatoarea Lindsey Collins continua: „Dory parea fericita, dar viata ei n-avea cu adevarat un sens pana ce nu l-a intalnit pe Marlin. Intalnirea lor si prietenia care ii leaga e singura forma de familie pe care Dory o cunoaste”.



Familia, o tema cheie a filmului

Cand o intalnim prima data pe Dory, ea nu-si mai poate aduce aminte nimic despre locul unde s-a nascut si nici despre parintii ei. E clar, insa, ca are o familie, iar acest nou film spune povestea acestei cautari.

„Pentru mine este uimitor cum Dory e un personaj cu care atat de multa lume empatizeaza”, spune actrita Ellen DeGeneres, cea care ii da viata lui Dory. Motto-ul ei – „just keep swimming / continua sa inoti!” – a inspirat si motivat publicul de pe diverse continente in ultimii ani. „Dory joaca un rol central in «Finding Nemo» si e normal ca oamenii sa se intrebe ce s-a mai intamplat cu ea. Vrem sa aflam care mai e viata ei. Mai e prietena cu Marlin si Nemo? Are o familie? Isi va aduce aminte vreodata detalii despre familia ei?”

Producatorii noii pelicule au vrut sa raspunda la toate aceste intrebari si sa faca lumina in trecutul lui Dory. „Ea are aceasta dorinta naturala de a afla cine e si de unde vine”, spune regizorului filmului, care recunoaste ca mereu a avut in minte scenarii despre originea lui Dory si ca acum a venit momentul sa exploreze viata complexa a personajului.

 


De data aceasta, problemele de memorie ale lui Dory – o sursa de amuzament in primul film al seriei, din 2003 – devin un aspect important al vietii ei, avand consecinte neplacute. „Inainte sa il cunoasca pe Marlin, Dory petrecea foarte mult timp singura. Era mereu vioaie si plina de viata, dar in adancul ei se temea de gandul ca s-ar putea pierde din nou. In timp ce se lupta cu propriile defecte, ea ramane foarte receptiva si sociabila cu orice nou venit. E atat de prinsa de propriile probleme, incat nici nu-si da seama ca toti cei din jurul ei duc propriile lupte cu defectele lor”, spune producatoarea Lindsey Collins. „De fapt, aceasta poveste este despre cautarea de sine a lui Dory. Ea e vulnerabila si irezistibila si ajunge in punctul in care trebuie sa devina constienta de propriile calitati”, mai spune producatoarea.

Actiunea din noua productie Disney•Pixar - „Finding Dory / In cautarea lui Dory” - are loc la aproximativ un an de la intamplarile din filmul original „Finding Nemo / In cautarea lui Nemo”. Cand Dory isi aduce aminte deodata ca are o familie undeva, care s-ar putea sa o caute, porneste alaturi de Nemo si Marlin intr-o aventura care le va schimba viata. Ei merg de-a lungul Oceanului pana la prestigiosul Institut al Vietii Marine din California, un centru de reabilitare si acvariu. Incercand sa-si gaseasca mama (vocea lui Diane Keaton) si tatal (vocea lui Eugene Levy), Dory ii implica pe trei dintre cei mai ciudati locuitori ai Institutului: Hank (vocea lui Ed O’Neill), o caracatita artagoasa care se descotoroseste frecvent de angajati, Bailey (vocea lui Ty Burrell), o balena alba care e convinsa ca sonarul sau biologic e stricat, si Destiny (vocea lui Kaitlin Olson), un rechin-balena miop. Navigand cu abilitate mecanismele interne complexe ale Institutului, Dory si prietenii sai descopera magia din defectele lor, prietenii si familie.

Filmul este regizat de Andrew Stanton si co-regizat de Angus MacLane, iar producatoare este Lindsey Collins, alaturi de John Lasseter, producator executiv. Scenariul este semnat de Stanton si Victoria Strouse, iar muzica ii apartine lui Thomas Newman, cel care a asigurat coloana sonora si pentru pelicula „Finding Nemo / In cautarea lui Nemo” din 2003.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies