marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Discursul emotionant al lui Christopher Plummer, cel mai batran castigator de Oscar. Dupa 50 de ani actorul a fost in sfarsit premiat

La 82 de ani, Christopher Plummer a devenit cel mai in varsta actor premiat cu Oscar. Desi a avut in spate o cariera de peste 5 decenii in care a aparut in filme ca The Sound of Music (1965), Shadow Dancing (1988), Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991), Malcolm X (1992), Wolf (1994), Dolores Claiborne (1995), 12 Monkeys (1995), A Beautiful Mind (2001), Syriana (2005), The New World (2005), The Last Station ( 2009) actorul a luat de abia in 2012 prima statueta din cariera.

Discursul emotionant al lui Christopher Plummer, cel mai batran castigator de Oscar. Dupa 50 de ani actorul a fost in sfarsit premiat

GALERIE FOTO: CU CASTIGATORII DE OSCAR DIN 2012!


La primirea trofeului, Plummer s-a adresat statuetei: "Esti cu cativa ani mai mare decat mine. Unde ai fost pana acum, dragul meu?". "De cand am iesit din pantecele mamei mi-am exersat discursul de primire a unui Oscar. Din fericire pentru voi, l-am uitat", a mai glumit acesta.


Actorul i-a multumit inclusiv sotiei sale, despre care a spus ca merita "un premiu Nobel", pentru ca i-a fost mereu alaturi.


Aceasta a fost cea de-a doua nominalizare a legendarului actor la Oscar si primul premiu pe care il castiga din partea Academiei americane. Plummer a mai fost nominalizat in 2010, pentru rolul din "The Last Station".

Actorul a castigat, in ianuarie, si Globul de Aur, pentru prestatia din "Beginners".


La aceeasi categorie a premiilor Oscar au mai fost nominalizati Kenneth Branagh ("My Week with Marilyn"), Jonah Hill ("Moneyball"), Nick Nolte ("Warrior") si Max von Sydow ("Extremely Loud and Incredebly Close").


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies