marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Discursul regelui”/ "The King's Speech", marele castigator al premiilor BAFTA 2011

"Discursul regelui”/ "The King's Speech" este marele castigator la gala premiilor Academiei de Film si Televiziune Britanice (BAFTA), dupa ce a obtinut sapte trofee, printre care pentru cel mai bun film si cel mai bun film britanic. Nici nu e de mirare, mai ales ca a fost nominalizat la 14 categorii si a dominat cele mai importante festivaluri de film de pana acum.

Discursul regelui”/ The King s Speech , marele castigator al premiilor BAFTA 2011

Pelicula in care actorul Colin Firth -premiat cu un trofeu BAFTA pentru cel mai bun rol principal masculin -interpreteaza rolul regelui George al VI-lea, tatal actualei regine a Marii Britanii, a fost premiata si pentru cel mai bun scenariu original, cei mai buni actori in rol secundar (Helena Bonham Carter si Jeffrey Rush), dar si pentru cea mai buna coloana sonora, semnata de Alexandre Desplat.

Desi a fost nominalizata la 12 categorii, drama "Black Swan" a obtinut un singur premiu (Natalie Portman - cel mai bun rol principal feminin), in timp ce thrillerul SF "Inceputul/ Inception", cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, a obtinut doar trei premii dintre cele noua nominalizari.

Daca"Adevaratul curaj/ True Grit" al fratilor Joel si Ethan Coen, nominalizat la opt categorii, a fost recompensat pentru cea mai buna imagine, filmul "127 Hours", in regia lui Danny Boyle, avand acelasi numar de nominalizari, a plecat acasa fara niciun premiu.

Marele castigator al Globurilor de Aur, "Reteaua de socializare/ The Social Network", nominalizat la sase categorii, a obtinut trei trofee BAFTA, pentru cel mai bun regizor (David Fincher), cel mai bun scenariu adaptat (Aaron Sorkin) si cel mai bun montaj.

Rising Star Award a fost adjudecat de Tom Hardy, iar Sir Christopher Lee, actorul britanic care a jucat roluri memorabile precum Contele Dracula sau vrajitorul Saruman din "Stapanul Inelelor", a primit premiul pentru intreaga cariera.

Nu a fost uitata nici seria de filme „Harry Potter” care a fost recompensata pentru contributia exceptionala adusa cinematografiei.

Vezi lista completa a castigatorilor premiilor BAFTA 2011!


Citeste si:

Oscar 2011: Vezi nominalizarile!

Robert Pattinson sau Kristen Stewart - Cine merita “Zmeura de Aur”? Vezi lista nominalizarilor!

Vezi listacastigatorilor premiilor Globurile de Aur!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies