marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Discursul regelui/ The King's Speech", marele invingator al premiilor Oscar 2011

Dupa ce a cucerit aproape toate festivalurile de film, lungmetrajul "Discursul regelui/ The King's Speech" a fost incoronat si la cea de-a 83-a editie a premiilor Oscar.

Discursul regelui/ The King s Speech , marele invingator al premiilor Oscar 2011

Dintre cele 12 nominalizari, filmul a plecat acasa cu trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun scenariu original.

Peliculaprezinta povestea regelui George al VI-lea, tatal actualei regine a Marii Britanii, care, fiind balbait, apeleaza la serviciile unui logoped (Geoffrey Rush), inainte de a sustine un discurs istoric prin care anunta intrarea tarii in cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Din distributia filmului face parte si actrita britanica Helena Bonham Carter (recompensata cu un premiu BAFTA pentru prestatia ei).

Oscarul pentru cea mai buna interpretare feminina i-a revenit actritei Natalie Portman pentru rolul din "Black Swan". Marele castigator al Globurilor de Aur, "The Social Network", a fost premiat pentru pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj si cea mai buna coloana sonora.

Nici thrillerul SF ”Inception” nu a fost uitat, acesta plecand acasa cu statuetele pentru cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet, cele mai bune efecte vizuale si cea mai buna imagine.

Anul trecut, dupao lupta stransa cu „Avatar”, Oscarul pentru cel mai bun film a fost adjudecat de "The Hurt Locker", regizat de Kathryn Bigelow.

Intra aici sa vezi lista completa a castigatorilor Oscar 2011!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies