marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Doamna de fier a filmului! Cum arata Meryl Streep ultima data cand  lua Oscarul, acum 30 de ani

Hat-trick pentru Meryl Streep actrita pentru care Oscarul nu mai are niciun secret. La 62 de ani, legendara Meryl Streep stabileste noi recorduri. Cea mai nominalizata actrita din istorie la premiile Oscar ( 17 nominalizari la Oscar si 26 Globurile de Aur) a castigat a treia statueta Oscar si al optulea Glob de Aur din cariera.
 

Doamna de fier a filmului! Cum arata Meryl Streep ultima data cand lua Oscarul, acum 30 de ani

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO OSCAR 2012!


Ultima data cand actrita lua Oscarul era acum 30 de ani cu rolul din Sophie's Choice (1982). Atunci Meryl era insarcinata cu fiica ei Mary care are astazi 28 de ani.

"Nu se poate. Cand mi-ati strigat numele imi venea sa zic: 'Hai ma, nu iar'", a glumit pe scena Meryl Streep, nominalizata pana in prezent de 17 ori la premiile Oscar si cu trei trofee ale Academiei americane in plamares.

In 2011, Meryl Streep a intrat in pielea unui personaj pe care nu foarte multe femei ar fi avut curaj sa il interpreteze: Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii in filmul The Iron Lady. Doar o actrita de statura lui Streep putea sa capteze esenta lui Thatcher. La 62 de ani, Streep ramane una dintre cele mai fascinante actrite si o femeie impresionanta, a carei cariera pare sa nu se mai opreasca. Cu filme precum "Vanatorul de cerbi", "Podurile din Madison County" sau "Julie si Julia", Meryl Steep este o adevarata legenda a cinematografiei mondiale.

La acesta categorie au mai fost nominalizate in 2012 Glenn Close ("Albert Nobbs"), Rooney Mara ("The Girl With the Dragon Tattoo"), Viola Davis ("The Help") si Michelle Williams ("My Week with Marilyn").

Actrita americanca a dezvaluit acum cateva luni ca in urma cu 40 de ani credea isi va pune capat carierei, dupa ce a i s-a oferit un rol de vrajitoare in trei filme diferite. "I-am spus spus sotului meu ca aici se termina tot" a povestit ea pentru Vogue.

Meryl Streep a marturisit ca s-a simtit ingrozitor pentru ca se gandea ca asta este imaginea pe care femeile de varsta ei o au si ca intr-un fel sunt percepute ca fiind grotesti.Dar, judecand dupa ultimii ani si rolurile din The Hours, The Devil Wears Prada, Mamma Mia si Julie&Julia, intens apreciate de critici, e clar ca actrita a stiut cum sa iti revitalizeze cariera si imaginea la timp pentru a continua seria de aparitii stralucite pe marile ecrane.


La inceputul carierei Streep a primit o scrisoare de la Bette Davis, care a ridicat-o la rangul de "Cea mai buna actrita americana din toate timpurile", desi Davis este castigatoare a doua premii Oscar, dupa 10 nominalizari.

Streep este casatorita de peste 30 de ani cu sculptorul Donald Gummer si au impreuna patru copii, Grace Jane, Louisa Jacobson, Mary Willa si Henry.

Streep este nascuta in New Jersey si a studiat teatrul la Universitatea Yale.


 

Sursa foto: Getty
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies