marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dovada ca Spartacus este nemuritor. Kirk Douglas intr-o imagine surprinzatoare la Oscar

Este o distanta de 28 de ani intre ei. Tata si fiu Michael Douglas si Kirk Douglas au oferit cadre emotionante si surprinzatoare la gala premiilor Oscar. Americanilor nu le vine sa creada cum poate sa arate actorul care in decembrie 2012  face 96 de ani.

Dovada ca Spartacus este nemuritor. Kirk Douglas intr-o imagine surprinzatoare la Oscar

CLICK AICI PENTRU 19 IMAGINI DE COLECTIE CU KIRK DOUGLAS


A uimit lumea in peste 80 de filme, a supravietuit unui accident de avion si unui infarct iar la 95 de ani arata impresionant.


Kirk Douglas, fiul unor imigranti evrei rusi analfabeti, a jucat in aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numara "Spartacus", "Uratul si frumosul", "Van Gogh", "20.000 de leghe sub mari".


La varsta de 30 de ani, dupa ce si-a castigat faima pe Broadway, actorul joaca in "The Strange Love of Martha Ivers" (1946). Trei ani mai tarziu, Douglas accepta rolul unui boxer in filmul "Campionul", interpretare ce i-a adus prima nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor.

 


Pentru actor, faima creste din ce in ce mai mult. El face roluri memorabile in "Viata de detectiv", nominalizat la Globul de Aur, si in "Uratul si frumosul , interpretare nominalizata la Oscar. Un alt rol memorabil este cel din "Lust for Life", rol nominalizat din nou la Oscar, unde joaca alaturi de Anthony Quinn si ii da viata pictorului Vincent Van Gogh, dar si neinfricatul Spartacus, din filmul regizat de Stanley Kubrick.


A fost nominalizat de trei ori pentru Oscar, insa nu l-a castigat niciodata pentru interpretare. In 1996, Kirk Douglas primeste statueta onorifica pentru 50 de ani de cariera. Chiar daca acum actorul are 94 de ani, el nu se lasa depasit de noua generatie.

 

Anul trecut, si-a deschis un blog, primul mesaj fiind: "Buna! Sunt tatal lui Michael Douglas", explicand de ce se prezinta ca fiind tatal actorului si nu Kirk Douglas.

Ultima data a putut fi vazut pe marele ecran alaturi de o parte dintre membrii familiei sale, in filmul "In familie" (2003), in care a jucat si Michael Douglas.
 

Kirk Douglas la Oscaruri in 2012                                            Kirk Douglas in 1960

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto


Modifică setările cookies