marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dracula: Povestea nespusa a facut pact cu spectatorii din Romania si a invins in box-office: este cel mai urmarit film al momentului

Ro Image 2000 anunta cu placere ca Dracula: Povestea nespusa/Dracula Untold, epopeea care spune povestea transformarii omului blestemat cunoscut de istorie sub numele de Vlad tepes, in nemuritoarea creatura a noptii despre care am invatat sa ne temem dupa ce apune soarele, Dracula, a adus in cinematografele din Romania in weekendul de lansare, 3-5 octombrie 2014, 57.184 spectatori, cu incasari totale de 1.087.530 lei.

Dracula: Povestea nespusa a facut pact cu spectatorii din Romania si a invins in box-office: este cel mai urmarit film al momentului

 

Omul pe care istoria l-a numit Dracula din diverse motive si cu diferite scopuri, a fost o figura istorica reala, la fel de terifianta pentru milioane de oameni precum vampirii din miturile stravechi. Legendele unor creaturi care se hranesc cu sange se regasesc in toate culturile umane, de la Lilitu, din Babilonia, un sucub care se hranea cu bebelus, la Asasabonsam, creatura in care credeau populatiile Ashanti din Ghana. De mii de ani, oamenii au cultivat aceasta legenda, dar de-abia in secolul al 10-lea, in Europa slava, si-a facut aparitia pentru prima data in limbajul modern cuvantul "vampir".

 

 


La aproape un secol de cand lumea filmului a facut cunostinta cu Dracula,  Universal Pictures, studioul care a facut pionierat in revitalizarea filmelor de acest gen, revigoreaza legenda raspunzand la o intrebare care, in mod curios, nu s-a pus niciodata pana acum in niciun film, iar romanii au aratat ca vor sa stie cum a inceput totul!

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies