marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Drama prin care trece Catherine Zeta-Jones: ”Nu sunt o victima. M-am saturat sa vorbesc despre problemele mele de sanatate”

Anul trecut, Catherine Zeta-Jones a avut marele curaj de a vorbi publicului despre afectiunea sa psihica, tulburare bipolara, marturisind ca spera sa poata ajuta la eliminarea stigmatului de boala mintala pentru persoanele care au aceasta afectiune.

Drama prin care trece Catherine Zeta-Jones: Nu sunt o victima. M-am saturat sa vorbesc despre problemele mele de sanatate

 

Cu toate acestea, in timpul unui interviu recent, pentru emisiunea Good Morning America de la ABC, actrita de origine galeza a declarat ca s-a saturat sa vorbeasca despre boala ei, potrivit Daily Mail.

 

In 2011, Catherine a fost tratata intr-un spital de psihiatrie pentru tulburari bipolare (sau maniaco-depresive), pe fondul stresului provocat de lupta impotriva cancerului de care sufera sotului ei, Michael Douglas.

 

La momentul respectiv, agentul actritei a confirmat faptul ca ea primeste ajutor de specialitate pentru aceasta afectiune mintala.


 

In ciuda faptului ca actrita a vorbit foarte deschis despre starea ei atunci, in timpul interviulul acordat ABC, Catherine s-a aratat iritata de interbarea reporterului, spunand ca nu a vrut niciodata sa iasa in fata cu boala ei si nu vrea sa fie vazuta ca o victima. 

 

"M-am saturat sa vorbesc despre acest lucru pentru ca niciodata n-am vrut sa fiu tratata ca un exemplu pentru aceasta afectiune. N-am vrut sa fac public acest lucru, ci doar s-a aflat”, a spus Catherine afectata.

 

 

Anul trecut in aprilie, agentul de presa al actritei anunta ca aceasta a urmat un tratament contra tulburarii bipolare cu care a fost recent diagnosticata.

 

"Dupa stresul prin care a trecut in ultimul an, Catherine a decis sa se interneze pentru o scurta perioada de timp intr-o institutie specializata pentru tratarea tulburarilor maniaco-depresive", declara atunci Cece Yorke, agentul actritei.

 

Actrita galeza a fost internata in spitalul de psihiatrie Silver Hill din New Canaan din statul american Connecticut, unde a primit tratament de specialitate timp de cinci zile.

 

Ulterior, Catherine a declarat pentru revista Peolple ca "nu este nicio rusine sa ceri ajutorul medicilor".

 

 

"Aceasta este o boala care afecteaza milioane de persoane, iar eu sunt una dintre aceste persoane. Daca declaratia mea prin care am spus ca sufar de tulburare bipolara a incurajat fie si doar o singura persoana sa mearga sa ceara ajutor, atunci a meritat sa o fac", a adaugat atunci actrita galeza.

 

In varsta de 41 de ani, Catherine Zeta-Jones a trebuit sa faca fata, anul trecut, luptei - in cele din urma victorioasa - a sotului ei, actorul american Michael Douglas, cu un cancer la gat. in ianuarie anul acesta, Douglas, in varsta de 66 de ani, a anuntat intr-un interviu televizat, acordat postului american NBC, ca a invins cancerul de gat cu care a fost diagnosticat in august 2010. Dupa aflarea cumplitei vesti, anul trecut, Catherine a decis sa faca o pauza in cariera, pentru a-si ajuta sotul in lupta acestuia impotriva cancerului, refuzand cateva roluri majore.

 

In afara de anuntul despre boala sa, Michael Douglas a mai facut public in septembrie anul trecut faptul ca fiul sau Dylan, in varsta de zece ani, "are nevoi speciale". Actorul a declarat ca familia sa a luat decizia de a se muta din Insulele Bermude la New York pentru ca fiul lor Dylan sa poata primi ingrijirea medicala de care are nevoie."Unul dintre copiii nostri are nevoi speciale si ni s-a recomandat ca el sa urmeze cursurile unei scoli speciale din New York", a declarat Michael Douglas, fara a preciza, insa, in ce constau aceste "nevoi speciale" ale fiului sau.



sursa: mediafax


Galerie foto


Modifică setările cookies