marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Drama războiului prin ochii inocenți ai copiilor în Băiatul în pijama vărgată

Ororile nazismului sunt privite prin lentila blurată a copilăriei, care refuză să creadă că răul chiar există.

Drama războiului prin ochii inocenți ai copiilor în Băiatul în pijama vărgată
Realizat după romanul „Băiatul cu pijamale în dungi” al lui John Boyne, filmul regizat de Mark Herman spune povestea unui băiețel german de 8 ani pe nume Bruno, al cărui tată a primit o slujbă foarte importantă (cea de comandat de lagăr de concentrare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), ceea ce înseamnă că toată familia trebuie să se mute departe de oraș.
 
Acolo este un loc ciudat, unde casa lor e singura locuință adevărată și unde, în spatele unor garduri nesfârșite, se află sute, poate mii de oameni îmbrăcati în… pijamale în dungi – în fapt, în uniforme de deținuți.



 

 
Cu incența specifică celor mici, Bruno se străduiește să înțeleagă ce se întâmplă în jurul său. Așa că pornește să exploreze împrejurimile și zareste un punct, care devine o pată și pata devine un băiat…  


 
Bruno se împrietenește cu băiatul evreu, aflat după gardurile lagărului. Când tatăl lui află de amiciția lor, îi interzice să se mai aproprie de gard. Însă urmările neașteptate ale deciziei tatălui nu întârzie să apară.


 
Filmul „Băiatul în pijama vărgată”/„The Boy in the Striped Pyjamas” (2008) este difuzat vineri seară de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies