marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dupa 10 ani de absenta, Mel Gibson s-a intors ca regizor, cu "Hacksaw Ridge". Povestea reala unui medic militar care a refuzat sa poarte arma in razboiul din Pacific

Celebrul actor si regizor Mel Gibson, aflat in ultimii ani intr-un con de umbra la Hollywood din cauza unor remarci antisemite pe care le-a facut dupa ce a fost oprit de politie in timp ce conducea in stare de ebrietate, a sustinut o conferinta de presa cu ocazia prezentarii ultimului sau film, "Hacksaw Ridge", la Festivalul International de la Venetia.

Dupa 10 ani de absenta, Mel Gibson s-a intors ca regizor, cu Hacksaw Ridge . Povestea reala unui medic militar care a refuzat sa poarte arma in razboiul din Pacific

El a recunoscut ca, in ultima perioada, relatia sa cu Hollywood-ul este definita de un singur cuvant: "supravietuire", conform Agerpres, care citeaza Variety.


Filmul "Hacksaw Ridge", o drama de razboi cu un puternic mesaj pacifist, a fost prezentat la Venetia si marcheaza revenirea lui Mel Gibson in scaunul de regizor, dupa o pauza de 10 ani.


In aceeasi conferinta de presa, Mel Gibson, 60 de ani, a fost intrebat daca nu considera ca a fost mai bun, atat ca actor cat si ca regizor, atunci cand era mai tanar. "Cred ca atunci cand eram tanar eram mai bun la interpretarea rolurilor de tineri", a raspuns el cu umor, adaugand ca, odata cu trecerea timpului a ajuns sa i se para totul mai usor.


"Cheia pentru orice talent ai avea sau pentru orice ai face este relaxarea. Cu varsta ajungi sa te plictisesti, asa ca trebuie sa te relaxezi", a mai sustinut el.



La conferinta de presa, actorul Andrew Garfield a vorbit despre noul film regizat de Mel Gibson. Filmul spune povestea adevarata a medicului militar Desmond T. Doss, interpretat de Garfield, care a refuzat sa poarte arma in timpul confruntarilor din Pacific, in cel de-al Doilea Razboi Mondial si a fost decorat cu Medalia de Onoare pentru faptele sale de pe front, dupa ce a salvat 75 de camarazi de pe campul de lupta in timpul ofensivei americane din Okinawa.


"Cel mai frumos lucru despre Desmond Doss este ca era un om foarte simplu in sensul ca avea o singura convingere. In inima lui, in sufletul lui avea convingerea ca nu trebuie sa ia viata unui alt om (...) Cred ca Desmond Doss este un minunat simbol care intrupeaza ideea de 'traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca'", a adaugat el.


"Diferenta dintre un supererou adevarat si unul din benzile desenate este ca supereroul adevarat nu poarta Spandex", l-a completat Mel Gibson. Celebrul actor si regizor a mai vorbit si despre calitatea scenelor de lupta pe care le-a filmat.


"Cel mai important lucru cu privire la scenele de lupta si la modul in care le prezinti in film este claritatea - sa ai grija sa nu fie confuzie", a sustinut Gibson care a impresionat prin calitatea scenelor de lupta inca de la cel de-al doilea film pe care l-a regizat, "Breaveheart" (1995), pelicula pentru care a castigat premiul Oscar.



Trebuie sa "lasi impresia de haos si confuzie, dar sa fii clar in ceea ce vrei sa-i arati publicului si in ceea ce priveste mesajul cu care vrei ca publicul sa ramana din respectivele secvente (...) trebuie sa abordezi scena respectiva ca si cand ar fi o intrecere sportiva", a mai sustinut Gibson.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies