marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Edward Norton, într-unul dintre cele mai dificile roluri, și Bruce Willis, într-una dintre ultimele ipostaze lucide

În atmosfera sumbră a unui New York de anii ’50, un detectiv cu probleme nervoase vrea să descifreze misterul unei crime.

Edward Norton, într-unul dintre cele mai dificile roluri, și Bruce Willis, într-una dintre ultimele ipostaze lucide
O distribuție valoroasă își dă întâlnire într-un oraș al umbrelor și al pericolelor. Edward Norton îi întâlnește pe Bruce Willis, Alec Baldwin și Willem Dafoe, într-un film ecranizat după romanul „Motherless Broolyn”, apărut cu două decenii mai devre,e.
 
Relatată la persoana întâi, povestea îl urmărește pe Lionel Essrog (Edward Norton), un detectiv particular care suferă de sindromul Tourette, o tulburare marcată de ticuri involuntare. 



 
Essrog lucrează pentru Frank Minna, un mic proprietar al unei agenții de detectivi „sordide și improvizate”, deghizată într-o companie de transport. Împreună, Essrog și alte trei personaje, care sunt toate orfane din Brooklyn - Tony, Danny și Gilbert - își spun The Minna Men. La un moment dat, Frank este asasinat, iar Lionel, trecând peste toate obstacolele afecțiunii sale, încearcă să înțeleagă adevărul din spatele acestei omucideri.



 

 
Acest rol nu doar că l-a solicitat mult pe Edward Norton, dar l-a și obsedat încă de la tipărirea cărții. Deși acțiunea cărții este plasată în vremuri contemporane, Norton a considerat că intriga și dialogul se pretează mai mult la un cadru noir - mutându-l în anii 1950, cu multe puncte de intrigă adăugate inspirate din The Power Broker.



Din păcate, acest film este și unul dintre ultimele realizate de Bruce Willis, care se confrunta încă de pe-atunci cu afazie, fără știrea publicului.


 

Filmul „Orfani în Brooklyn”/„Motherless Brooklyn” (2019) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 23:00.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies