marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Emir Kusturica: regizorul va juca pentru prima data in rol principal, intr-un film italian

Emir Kusturica joaca in thrillerul "La Foresta di Ghiaccio", de Claudio Noce, acesta fiind primul rol principal al cineastului sarb intr-un lungmetraj italian.

Emir Kusturica: regizorul va juca pentru prima data in rol principal, intr-un film italian

 

Kusturica alterneaza rolurile de regizor, scenarist, producator, compozitor si actor si tocmai a incheiat filmarile, alaturi de actrita Berenice Bejo, pentru lungmetrajul lui Nicolas Bary "Au Bonheur des ogres", care va fi lansat curand pe marile ecrane, informeaza variety.com.

 

"La Foresta di Ghiaccio" ("The Ice Forest") este un thriller a carui actiune are loc in Alpii italieni si va fi prezentat de producatori la targul din cadrul Festivalului de Film de la Berlin (7 - 17 februarie).

In acest film mai apar actrita rusa Ksenia Rappoport ("The Double Hour"), Adriano Giannini ("Missing") si Domenico Diele ("A.C.A.B: All Cops Are Bastards").

Emir Kusturica a primit prestigiosul Palme d'Or pentru peliculele "Tata in calatorie de serviciu" (1985) si "Underground" (1995), dar si premiul pentru regie pentru "Vremea tiganilor" (1988). Filmul sau de debut, "Do You Remember Dolly Bell?", a castigat primul sau mare premiu, Leul de Argint, la Venetia. De asemenea, Kusturica are in palmares un debut american rasunator, "Arizona Dream" (1993), iar in 1998, el a castigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Venetia, cu "Pisica alba, pisica neagra/ Black Cat, White Cat", o scandaloasa comedie despre tigani. Cel mai recent film al sau, "Maradona by Kusturica", este un lungmetraj documentar, rod al mai multor intalniri pe care cineastul le-a avut cu "Dumnezeul fotbalului" Diego Maradona.

 

Sursa: Mediafax

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies