marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Emma Stone si Ryan Gosling, stralucitori la premiera lui Gangster Squad: ce spun criticii despre violentul film cu gangsteri

Filmul celor de la Warner Bros, Gangster Squad ajunge in sfarsit in cinematografe dupa aproape 4 luni de amanari.  Ieri intreaga distributie a filmului - Ryan Gosling, Emma Stone, Josh Brolin, Sean Penn, Nick Nolte au pasit pe covorul rosu pentru premiera de gala din Grauman's Chinese Theatre in Hollywood.

Emma Stone si Ryan Gosling, stralucitori la premiera lui Gangster Squad: ce spun criticii despre violentul film cu gangsteri

Insa parerile criticilor sunt impartite cand vine vorba de film, primele recenzii nu au primit pelicula cu mare entuziasm. Gangster Squad intra in cinematografele din Romania de pe 11 ianuarie.


Dupa evenimentele de la premiera lui "The Dark Knight Rises" din Colorado, drama "Gangster Squad", despre lumea mafiotilor din anii 40-50, a fost amanata si re-editata. Producatorii de la Warner au decis sa scoata complet o scena in care niste mafioti apar inarmati si incep sa traga din spatele ecranului in cei din sala de cinema. Specialistii au citit decizia nu ca pe o reconsiderare a violentei din filme, ci mai mult ca pe o teama fata de reactia negativa a americanilor cu privire la acest film precum si din respect pentru victimele din Colorado.
 


Actiunea filmului este plasata in Los Angelesul anului 1949, unde nu se intampla nimic fara aprobarea capului mafiot din Brooklyn, Mickey Cohen (Sean Penn). El controleaza intregul oras, adjudecandu-si castigurile ilegale provenite de la dealerii de droguri, prostituate si toate casele de pariu de la vest de Chicago. Reuseste sa faca toate acestea atat sub protectia calailor sai platiti, cat si a politiei si politicienilor pe care ii are la mana.


O asemenea imagine feroce este suficienta pentru a-i tine la distanta chiar si pe cei mai corecti si indrazneti oameni ai legii, nu insa si pentru echipa secreta a politiei formata din sergentul John O’Mara (Josh Brolin) si Jerry Wooters (Ryan Gosling), care si-au propus sa-l distruga pe Cohen odata pentru totdeauna. In regia lui Ruben Fleischer (Zombieland), Elita Gangsterilor prezinta realitatea unei epoci in care politia Los Angeles-ului a facut eforturi uriase pentru a-si recupera orasul din mainile unuia dintre cei mai periculosi mafioti din istorie.

 

Violenta drama The Gangster Squad este bazata pe o serie de articole scrise de Paul Lieberman si regizata de Ruben Fleischer, cunoscut pentru filme ca Zombieland (2009), 30 Minutes or Less (2011).

 

Filmul este o productie sofisticata, cu cadre stilizate si special exagerate pentru a scoate in evidenta actiunea ce este plasata undeva in ani 1940 si se bazeaza pe povestea adevarata a unui echipaj secret al LAPD, care are misiunea de a dobori cu orice pret pe gangsterul Mickey Cohen interpretat de Sean Penn. Tocmai unul din aceste cadre sofisticate i-a creat si probleme productiei regizata de Ruben Fleischer. "Echipa de politisti din L.A. formata din John Brolin, Robert Patrick, Anthony Mackie, Michael Pena, Ryan Gosling si Giovanni Ribisi e cea mai amuzanta gasca de tipi cu care am lucrat...Sa recreez Los Angeles-ul anilor '40-'50 a fost extrem de dificil din cauza cladirilor. A fost o perioada glamour. Toata lumea voia sa ajunga in Los Angeles atunci" a povestit acesta. 

 

 

Ce spun criticii despre filmul The Gangster Squad. Se ridica la inaltimea distributiei? Depinde de ce te astepti de la el. "Gangster Squad se dovedeste a fi o intrare slabuta in istoria filmelor L.A. Noir", scrie revista Empire care i-a dat filmului 3 stele din 5. Tot 3 stele din 5 a primit si din partea revistei Total Film: "Este un film stilat, insa superficial. Este placut sa-l vezi, usor de inteles, insa nu-ti ramane in memorie".

 

 

Sursa foto : Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies