marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Erika Eleniak, la 30 de ani de la un debut promitator in E.T.: cosmarul care i-a torturat adolescenta  sex-simbolului din serialul Baywatch

In aceasta saptamana se implinesc 30 de ani de la lansarea celui mai bun film de familie facut vreodata si un SF nemuritor, E.T.: The Extra-Terrestrial. Capodopera lui Spielberg a cucerit intreaga planeta si le-a deschis drumul unor actori ca Drew Barrymore, Henry Thomas, dar si blondei Erika Eleniak.

Erika Eleniak, la 30 de ani de la un debut promitator in E.T.: cosmarul care i-a torturat adolescenta sex-simbolului din serialul Baywatch

 


CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO


 

Erika Eleniak a debuta acum 30 de ani, in filmul E.T, regizat de Steven Spielberg, unde era creditata ca "fata frumusica" si are o scena in care se pupa cu eroul principal, Elliott (Henry Thomas). La doar 12 ani, Elenika cucerea deja pe toata lumea. Dupa 3 decenii, Eleniak a reusit sa devina populara, insa cu serialul Baywatch, unde a jucat-o pe Shauni McClain.

 

"Am avut o viata foarte complicata" a spus Erika despre adolescenta ei rebela.

 

Putini si-ar fi imaginat ca simpatica fata blonda din E.T, va ajunge una dintre cele mai dorite femei. In 1990, a decis sa pozeze in Playboy, adolescenta si-a trait-o cu droguri si alcool, iarr in ultimii 10 ani, cariera ei a intrat intr-un con de umbra.
 

 

 

"Simteam ca traiesc in Iad. In fiecare zi ma adanceam tot mai mult intr-o lume chinuitoare si nimic nu ma putea opri. Toti oamenii cu care ieseam, in special iubitul meu, aveau aceleasi vicii ca si mine si nu puteam scapa de ele. Cum puteam sa ies din acest cosmar? A fost cea mai ingrozitoare experienta traita in viata mea" a spus Eleniak despre perioada adolescentei, in care a fost pe marginea prapastiei din cauza drogurilor.

Salvarea ei a venit pe plaja Santa Monica, la 17 ani, unde l-a cunoscut pe Steve Ferguson: "Era asa de dragut, incat nu m-am putut abtine sa nu-l abordez. I-am spsu ca e cel mai frumos barbat de la plaja. La varsta aia, eram neastamparata. S-a uitat la mine fara sa raspunda. Seara, l-am vazut din nou, era in scaun cu rotile. Si totusi, m-am dus la el si l-am intrebat daca ne putem vedea si mi-a dat numraul lui de telefon." a povestit actrita despre cum si-a intalnit marea dragoste.


Steve era paralizat de 7 ani cand l-a cunoscut, insa cei doi au devenit foarte apropiati: "Mi-a promis ca viata mea se va schimba. El, care avea intr-adevar probleme grave, m-a facut sa vad lumea altfel si sa inteleg ce e important si ce nu. Asa ca am iesit din cosmarul care imi distrugea viata".

Povestea celor doi este una incredibila. Dppa ce au devenit prieteni buni, Steve i-a prezentat mamei lui Erika pe tatal sau, iar acestia s-au casatorit, cei doi devenind frati vitregi.

 

 

Eleniak a suferit o drama in copilarie, la 10 ani, cand parintii ei au divortat. "M-am simtit ranita si abandonata" a spus actrita despre anii tristi din copilarie.  Insa, recunoaste ca tatal ei este cel care a impins-o spre actorie: "Lui ii datorez ce am realizat eu, pentru ca el m-a impins sa merg tot mai in fata in viata.

 

 

Filmele ei de succes sunt Under Siege (1992),  Baywatch (1989), The Beverly Hillbillies (1993.). Intre 1989 si 1992, ea a jucat in Baywatch, care a transformat-o in cea mai dorita femeie de pe micile ecrane. Putini barbati uita imaginea actritei in costumul supr sexy de salvamar. 

 

Erika a fost aleasa din sute de candidate pentru rolul lui Shauni din Baywatch. "Era amuzanta", isi aduce aminte David Hasselhoff. Inainte ca Pamela Anderson sa se alature echipei, Eleniak era sex-simbolul serialului, care primea sute de scrisori de la fani. Unul dintre ei i-a scris: "M-as lasa inecat cu placere, daca as sti ca tu esti cea care ma salveaza."

 

Erika Eleniak, la 12 ani, in E.T (1982)

 

 

Desi a avut un potential foarte mare, Eleniak a dus o viata zbuciumata, a consumat multe droguri si a fost daramata de dependenta de alcool. Actrita a suferit si probleme cu greutatea, incercand cu disperare sa isi mentina silueta cu care facea ravagii in randul publicului masculin.

 

Azi, la 43 de ani, Eleniak sta departe de marile ecrane si nici oferte nu mai primeste, insa imaginea ei in costum de baie din Baywatch ramane nemuritoare pentru milioane de barbati din intreaga lume.

 

Erika Eleniak in 2009

F

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies