marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Facebook - The Social Network" a dominat Globurile de Aur 2011

Filmul ”Facebook – Reteaua de Socializare" / "The Social Network” a fost marele castigator al celei de-a 68-a editii a Globurilor de Aur, plecand acasa cu nu mai putin de patru trofee. Pelicula a castigat premii pentru: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (David Fincher), Cel mai bun scenariu (Aaron Sorkin) si Cea mai buna Coloana Sonora (Trent Reznor).

Facebook - The Social Network a dominat Globurile de Aur 2011

Filmul a avut totusi o concurenta dificila din partea altor doua pelicule aclamate de critici: "Discursul regelui" si "Lebada neagra". Desi „Discursul Regelui” / „The King’s Speech”, nominalizat la sapte categorii, parea ca va conduce detasat, in final, filmul despre intrigile care au inconjurat aparita celebrului Facebook a fost marele castigator si aproape ca nu mai are rival in cursa pentru premiile Oscar, ce vor fi desemnate pe 27 februarie.

Asa cum anticipa toata lumea, Colin Firth si Natalie Portman au fost desemnati cei mai buni actori in roluri principale, la categoria drama. Firth - in rolul regelui George al VI-lea si Portman – pentru exceptionala interpretare a unei balerine nevrotice pornesc aproape fara adversari in cursa pentru Oscar.

Annette Bening (The Kids are all right) si Paul Giamatti (Barney's Version) au fost mai buni actori principali la categoriile dedicate filmelor Musical sau Comedie, eliminandu-i din cursa pe protagonistii filmului „The Tourist”. Johnny Depp, care mai fusese nominalizat si pentru „Alice in Wonderland”, nu s-a ales astfel cu nicio distinctie.

"Concertul", filmul regizorului Radu Mihaileanu, a reprezentat Franta la categoria cel mai bun film strain. Premiul a revenit insa productiei daneze "In a better world", al carei subiect este prietenia dintre doi copii, dar si teribila razbunare care le da peste cap familiile.

"Luptatorul" si-a adjudecat Globurile de Aur pentru actori in roluri secundare: Christian Bale si Melissa Leo. "Toy story 3" a fost consacrat cel mai bun film de animatie al anului, iar Robert De Niro a primit premiul pentru intreaga cariera.

Vezi aici lista completa a castigatorilor Globurilor de Aur!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies