marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fantastic Beasts and Where To Find Them: premiera mondiala a filmului a avut loc la New York. Vedetele care au stralucit pe covorul rosu

Filmul ''Fantastic Beasts and Where to Find Them'', un spinoff al celebrei serii Harry Potter, a avut joi seara premiera mondiala la New York, in prezenta scenaristei J.K, Rowling, relateaza Reuters.
Fantastic Beasts and Where To Find Them: premiera mondiala a filmului a avut loc la New York. Vedetele care au stralucit pe covorul rosu

Actiunea filmului, primul dintr-o serie de cinci, se desfasoara cu 70 de ani inainte de cea din seria Harry Potter, in 1926. Principalul personaj al noii serii este Newt Scamander, un zoolog specializat in creaturi magice, care ajunge la New York cu o valiza plina cu astfel de creaturi care reusesc sa evadeze.


Ca si cartile si filmele din seria Harry Potter, care au abundat in teme precum binele si raul, moartea si familia, scenarista J.K. Rowling introduce in "Fantastic Beasts" motive precum xenofobia si intoleranta.


''Sunt multe mesaje cu adevarat frumoase si pertinente in film... Este vorba despre frica de celalalt, frica de ce nu intelegem, nevoia de a acuza si segrega. Si despre cum ura se poate transforma in ceva foarte puternic din cauza acestui lucru'', a declarat actrita Alison Sudol, care o interpreteaza pe Queenie Goldstein, o vrajitoare care poate citi gandurile, la intalnirea cu presa pe covorul rosu de la New York.


J.K, Rowling a spus ca povestea a fost ''partial inspirata de ceea ce au am perceput drept o crestere alarmanta a populismului in intreaga lume''.

"Daca ati citit cartile Harry Potter stiti ca aceasta perioada risca sa devina una distopica. Vedeati acolo ascensiunea unei forte foarte intunecate", a declarat scriitoarea britanica in cadrul unei conferinte de presa de dinaintea premierei mondiale de joi.


"Fantastic Beasts and Where to Find Them" va fi difuzat in cinematografele din toata lumea incepand cu 18 noiembrie.

Sursa foto: Agerpres/Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies