marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Farrah Fawcett, de la posterul cumparat de 12 milioane de americani la idealul de frumusete al unei generatii. S-au implinit 65 de ani de la nasterea actritei

In aceasta saptamana, cinefilii au sarbatorit-o pe actrita care a redefinit idealul de frumusete al anilor ’70. Pe 2 februarie s-au implinit 65 de ani de la nasterea actritei Farrah Fawcett. Celebra pentru rolul lui Jill Munroe din serialul "Ingerii lui Charlie", Farrah Fawcett a murit in 2009 la 62 de ani rapusa de o boala necrutatoare, cancerul.

Farrah Fawcett, de la posterul cumparat de 12 milioane de americani la idealul de frumusete al unei generatii. S-au implinit 65 de ani de la nasterea actritei

Frumoasa blonda care a intruchipat idealul de frumusete al unei generati a fost nominalizata de 6 ori la Globurile de Aur si a realizat unul dintre cele mai celebre postere din istorie. In anul 1970, tanara de 23 de ani care pana atunci isi castiga existenta cu reclame de la sampoane pana la pasta de dinti a avut norocul si inspiratia de a ajunge intr-o fotografie ce avea sa atarne in camerele a milioane de americani.


Fotografia realizata pe vremea in care era o inca o actrita necunoscuta a facut istorie vanzandu-se in peste 12 milioane de exemplare si mai tarziu i-a adus un rol in celebrul serial de televiziune creat deAaron Spelling si care a adus revolutia femeilor "batause" pe micul ecran - Charlie's Angels.


9 filme tari pe care sa le vezi in acest weekend la cinema


Paradoxal, imaginea nu a fost una cu o creatie elaborata, cum arata astazi sedintele foto sau posterele realizate in photoshop. Agentii ei au vrut cateva fotografii cu Fawcett in costum de baie si au angajat un fotograf liber profesionist, Bruce McBroom.


 

Cadrul a fost facut la piscina casei actritei din Bel Air, California. Se spune ca Fawcett si-a aranjat singura parul si s-a machiat fara ajutorul unei oglinzi. Intreg scenariul de la cadru, la decor si pana la costul de baie rosu a fost ideea ei. Suvitele blonde erau scose in evidenta cu suc de lamaie si a incercat mai multe costume de baie de tipul bikini pana s-a oprit la unul intreg, rosu, care ii acoperea o cicatricie de pe stomac.


Posterele erau vandute cu 3 dolari bucata si tinerii le cumparau ca painea calda. In 1976, actrita care absolvise Universitatea din Txas cu specializare in microbiologie a semnat un contract pentru a interpreta personajul Jill Munroe, o detectiva sub acoperire, extrem de atragatoare, bronzata, blonda si cu o coafura ciufulita in Charlie's Angeles. Farrah Fawcett si-a dat demisia dupa sfarsitul primului sezon al serialului, dar acest rol a transformat-o intr-un veritabil fashion icon si sex simbol al anilor ’70, alaturi de actritele Kate Jackson si Jaclyn Smith. Serialul a avut o influenta uriasa asupra culturii pop in anii '70. Farrah Fawcett-Majors, Kate Jackson, Jaclyn Smith erau atunci copiate de toate femeile din SUA  de la tinute si coafura pana la gesturi.


A parasit serialul convinsa ca este mai mult decat o fata frumoasa si ca poate obtine roluri serioase. Succesul ei intr-o vreme in care „Charlie’s Angels“ era urmarit cu sufletul la gura seara de seara nu l-a incantat deloc pe sotul ei Lee Majors cu care era maritata de 3 ani. La sfarsitul anului 1979 dupa multe certuri, batai si scandaluri divorteaza de Majors si incepe o legatura amoroasa cu actorul Ryan O'Neal cu care are un copil nascut in 1987 -Redmond O'Neal. O'Neal cu care a avut o relatie de peste 27 de ani i-a fost alaturi in ultimele clipe ale vietii.



Considerata una dintre cele mai frumoase blonde din istoria Hollywoodului, actrita are in palmares 6 nominalizari la Globurile de Aur pentru "Charlie's Angels" (1976), "The Burning Bed/ Flacarile urii" (1984), Extremities (1986), Nazi Hunter: The Beate Klarsfeld Story (1986) (TV), Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story (1987) (TV), "Small Sacrifices/ Sacrificii marunte" (1989).


Farrah Fawcett a fost nominalizata la premiile Emmy pentru rolul unei victime a violentei domestice din filmul "The Burning Bed/ Flacarile urii" (1984) si pentru interpretarile sale din drama "Small Sacrifices/ Sacrificii marunte" (1989) si serialul "The Guardian/ Ingerul pazitor" (2001).

In 1995, actrita a surprins pe toata lumea pozand in revista Playboy, la varsta de 48 de ani, acea editie a revistei fiind cea mai vanduta din anii '90. Anul trecut, in toamna, postul TV ABC a lansat un remake al serialului Charlie's Angeles cu Minka Kelly, Rachael Taylor si Annie Ilonzeh, showul a fost anulat dupa numai 4 episoade din cauza audientelor foarte mici.

Sursa foto: Getty


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Înapoi în Vestul Sălbatic, pe Drumul dreptății, cu Christian Bale și Russell Crowe

Unul dintre cele mai bune western-uri, „3:10 to Yuma” este a doua ecranizare a povestirii lui Elmore Leonard, prima fiind lansată exact cu o jumătate de secol înainte, în 1957.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies