marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Cannes a dat startul sezonului de premii la Hollywood: cine sunt starurile care au uimit si ar putea sa se lupte pentru Oscar in 2015

Inca o editie a Festivalului de Film de la Cannes si-a adjudecat castigatorii duminica seara. Editia cu numarul 67 s-a incheiat pe 25 mai, iar in acest an cam toate filmele mari au obtinut un trofeu. Cei de la Hollywood Reporter au facut o analiza post-Cannes, in care preconizeaza primele nume ce vor face valuri in acest sezon de festivaluri, dar si pentru Oscar.

Festivalul de Film de la Cannes a dat startul sezonului de premii la Hollywood: cine sunt starurile care au uimit si ar putea sa se lupte pentru Oscar in 2015

 

Marele trofeu Palme d'Or a mers in acest an la productia in limba engleza "Winter Sleep" a regizorului turc Nuri Bilge Ceylan. Presa straina a inceput deja pronosticurile pentru acest sezon de premii si festivaluri. Astfel cateva nume triumfatoare la Cannes s-au remarcat ca lideri in acest sezon, inclusiv la Oscaruri, scriu cei de la Hollywood Reporter.

 

 

Julianne Moore si Timothy Spall, recompensati pentru cea mai buna interpretare feminina si masculina la Cannes, sunt doua dintre starurile carora le-a crescut cota si au devenit rapid centrul atentiei. Actrita a impresionat in Maps to The Stars, film regizat de David Cronenberg despre ipocrizia lumii industriei de entertaining, iar Timothy Spall face un rol magistral in Mr. Turner. Bennett Miller, regizorul dramei Foxcatcher, a fost recompensat pentru cea mai buna regie. Si el se afla pe lista celor carora le-a crescut cota in urma editiei din acest an de la Cannes.

 


Ce-i drept, nu intotdeauna premiile de la Cannes inseamna succes si la Oscar, dar aceste trofee ridica sansele si popularitatea unui film astfel incat sa primeasca atentie sporita din partea industriei.

 

Drama Foxcatcher a fost catalogata ca fiind un film sumbru, trist si impresionat, care il prezinta pe Steve Carell in rolul carierei sale de pana acum, iar Channing Tatum demonstreaza ca este un actor cu o forta extraordinara nu doar fizica, ci si emotioanala.

 

 

"Acesta este filmul care ii va schimba cariera lui Steve Carell" scriu cei de la The Guardian, care i-au oferit 5 stele din 5 in prima recenzie. Presa straina scrie ca filmul are potential urias la Oscaruri in 2015, la fel cum in urma cu un deceniu, Bennet Miller facea furori cu Capote, ce i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor lui Phillip Seymour Hoffman. La fel s-ar putea intampla si in acest an: criticii sunt de parere, ca desi filmul este foarte bun, interpretarea spectaculoasa si magistrala a lui Steve Carell este elementul care transforma Foxcatcher intr-un film extraordinar.

 

 

 

 

Bennett Miller a mai fost nominalizat pentru regie si cu celelalte doua filme ale sale impresionante, "Capote" si "Moneyball", deci nu ar fi exclus ca si in acest an sa fie bagat in seama de Academia de Film Americana.

 

 

David Cronenberg a descoperit in Robert Pattinson un veritabil colaborator, acesta fiind al doilea lor film impreuna, dupa Cosmopolis. Inspirat din scenariul lui Bruce "Wild Palms" Wagner, filmul Maps To The Stars prezinta aparent universul egoist al vedetelor, intr-un joc al manipularilor si al consecintelor nefaste. Alaturi de Robert Pattinson vor mai juca actori precum Julianne Moore, John Cusack si Mia Wasikowska.

 

 

Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. Acesta reuseste sa il convinga pe Mark (Channing Tatum), un tanar luptator, sa se pregateasca alaturi de el pentru Olimpiada de la Seul. Dornic de afirmare si constant in umbra fratelui sau mai mare, David (Mark Rufflao), tanarul se muta acasa la John Du Pont, moment care il va aduce pe marginea prapastiei. In 1996, John Du Pont l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), fratele lui Mark,  despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies