marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Toronto: cele mai frumoase imagini de pe covorul rosu

Festivalul de Film de la Toronto, cel mai important eveniment de acest gen din America de Nord, se desfasoara in acest an intre 5-15 septembrie. La Toronto, vor avea premiere mondiale unele dintre cele mai asteptate filme ale anului si productii cotate cu sanse la Oscar. Pe  covorul rosu sunt asteptate staruri de la Sandra Bullock, George Clooney, Matthew McConaughey si pana la Michael Fassbender sau Chris Hemsworth.

Festivalul de Film de la Toronto: cele mai frumoase imagini de pe covorul rosu

GALERIE FOTO Cele mai frumoase 60 de imagini de la Toronto

 

Festivalul de Film de la Toronto, sau TIFF permite accesul publicului general, pentru care biletele se cumpara cu mult timp inainte, iar la care singurul premiu este cel din partea publicului, desi juriul este surprinzator de bun in a observa potentialii invingatori la Oscaruri (Slumdog Millionaire, The King's Speech, urmat de Silver Linings Playbook si Argo - intrat pe locul al doilea la Toronto in 2012).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anul acesta, insa, Toronto trebuie sa se ridice la inaltimea asteptarilor, dat fiind ca Venetia s-a bucurat de multa atentie in urma marilor surprize cinematografice, iar Telluride s-a extins cu o zi. Chiar si asa, se anunta o saptamana plina. Benedict Cumberbatch si cu al sau The Fifth Estate vor deschide festivalul, dupa care actorul va mai avea inca doua premiere - August: Osage County, alaturi de Meryl Streep si Julia Roberts si 12 Years a Slave, impreuna cu Michael Fassbender.

 

 

In The Fifth Estate, actorul britanic Benedict Cumberbatch intra in pielea lui Julian Assange, considerat drept dusmanul numarul unu de numerosi oficiali americani, dupa dezvaluirea pe site-ul WikiLeaks a unor documente diplomatice confidentiale, foarte stanjenitoare pentru Washington. Filmul se inspira din cartea Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website a lui Domscheit-Berg si din WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy, cartea jurnalistilor David Leigh si Luke Harding. Potrivit presei britanice, filmul va urmari relatia lui Assange cu prietenul sau Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) si cum s-a rupt legatura dintre cei doi pe masura ce site-ul WikiLeaks crea tot mai multa valva.

 

Pe covroul rosu sunt asteptate cele mai mari staruri, dar si frumoasa romanca Madalina Ghenea care isi va lansa filmul Dom Hemingway in care joaca alaturi de Jude Law si Emilia Clarke, cunoscut din Game of Thrones.

 

 

 

 

 

 


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies