marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia, criticat de italieni pentru ca a devenit prea erotic: filmele despre care toata lumea va vorbi in acest an

Intreg Festivalul de la Venetia ar trebui sa fie interzis celor sub 18 ani in acest an, sustine un post de televiziune italian detinut de Silvio Berlusconi anunta guardian.co.uk

Festivalul de Film de la Venetia, criticat de italieni pentru ca a devenit prea erotic: filmele despre care toata lumea va vorbi in acest an


Potrivit presei italiene filmele inscrise pe lista principala la Festivalul de Film de la Venetia, cel mai vechi festival de film din lume, sunt mai deocheate ca niciodata, sustine postul TG 24.


Controversele se strang in jurul unor filme ale regizorilor Terrence Malick, Paul Thomas Anderson, Harmony Korine, Brian De Palma si Marco Bellocchio care au fost deja luate in colimator pentru secventele de sex, nuditate, violenta, dar si dispute religioase.

Italienii au descris drama romatica a lui Terrence Malick - To The Wonder cu Ben Affleck, Olga Kurylenko, Rachel McAdams, Rachel Weisz si Javier Bardem ca avand un numar mare de scene de sex si nuditate. Comedia-drama Spring Breakers a lui Harmony Korine cu James Franco, Selena Gomez si Vanessa Hudgens a intrat si ea pe lista neagra pentru ca spune povestea a patru adolescente care beau, se drogheaza si jefuiesc o banca pentru a face rost de bani de vacanta. Cele patru sunt eliberate pe cautiune de un dealer de droguri si arme, care doreste in schimbul generozitatii sale cateva favoruri... deloc cuminti.


Imagine din "To The Wonder"
 

Passion al lui Brian De Palma este cu siguranta unul dintre cele mai "fierbinti" titluri de film din acest an: nu degeaba a fost comparat cu productii clasice ca “Dressed To Kill” si “Basic Instinct”. "Passion" are ca subiect povestea relatiei de dragoste, manipulare si gelozie dintre o femeie de afaceri Christine (Rachel McAdams) si protejata ei, Isabelle (Noomi Rapace).


Imagine din "Passion"

Si drama The Master al saselea lungmetraj  al regizorului  Paul Thomas Anderson a atras atentia pentru ca povestea face aluzie la cum a luat nastere scientologia. Italia va fi reprezentata de marele regizor Marco Bellocchio, cu un film controversat, despre un caz de eutanasie care a creat polemici in peninsula, acum cativa ani. Pelicula sa Dormant Beauty/ Bella addormentata cu Isabelle Huppert, Alba Rohrwacher si Maya Sansa prezinta ultimele 6 zile din viata unei tinere, Eluana Englaro, care a fost tinuta timp de 17 ani in moarte cerebrala, autoritatile nefiind de acord cu dorinta tatalui ei de a o deconecta de la aparate.

Festivalul cu 18 filme la linia de start debuteaza pe 29 august. Pe 8 septembrie, la inchiderea celei de-a 69-a editii a Festivalului de la Venetia, al carui director este Alberto Barbera, juriul va decerna Leul de Aur celui mai bun film si Cupa Volpi pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita.

 

Vanessa Hudgens si Selena Gomez in "Spring Breakers"


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies