marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia.  "The Endless River", despre violentele din Africa a avut premiera

"The Endless River", un film sud-african despre apropierea dintre oameni in mijlocul violentelor si urii rasiale, a fost prezentat luni seara la Festivalul de la Venetia.

Festivalul de Film de la Venetia. The Endless River , despre violentele din Africa a avut premiera

In competitie a intrat si o pelicula despre ultima zi a fostului premier israelian Yitzak Rabin, asasinat de un evreu extremist.

Actorii Terry Gilliam si Cristina Capotondi, alaturi de regizorul Amos Ghitai, sunt numele care apar pe afisul filmului "Rabin. Ultima zi", intrat luni seara in concurs.

Se stie ca un evreu ultra-nationalist, Yigal Amir, a apasat pe tragaci, furios din cauza politicii duse de Rabin - teritorii, in schimbul pacii cu palestinienii.

Dar cine este cu adevarat responsabil? Este intrebarea pusa in acest film.

 


Amos Gitai, regizor: "Cred ca a avut curajul, cutezanta si integritatea de a merge inainte, dar a sfarsit prin a fi impuscat. Ne aflam in situatia de dupa asasinarea lui Rabin si astazi, dupa mai bine de 20 de ani."

Actrita Chrystal-Donna Roberts a fost una dintre vedetele care au captat toata atentia pe covorul rosu. Filmul in care joaca, "The Endless River", prezentat in competitia oficiala, ne duce in Africa de sud, tara contaminata de violentele intre bande.

Gilles Estève, interpretat de Nicolas Duvauchelle, este un fermier francez care se muta cu sotia si copiii intr-un orasel sud-african, dupa incheierea epocii apartheid.

Oliver Hermanus, regizor: "Numele orasului m-a frapat, inseamna "Raul fara sfarsit" si este profund dezbinat de ura rasiala. Pe de alta parte, este un film despre asasinarea unui fermier, alta forma a violentei din Africa de Sud."

Intr-o zi, cand iese in oras, sotia lui este violata cu salbaticie si apoi ucisa. La fel si cei doi copii. Intre timp, Gilles manca un burger la un restaurant, unde o cunostea pe Tiny - personaj interpretat de Chrystal- Donna Roberts - al carei sot tocmai ispasise 4 ani de inchisoare pentru un jaf. Si care este si el ucis. Iar durerea ii apropie pe Gilles si Tiny.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies