marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia, pe ultima suta de metri

Incepe numaratoarea inversa pentru cea de-a 65-a editie a Festivalului de Film de la Venetia. Intre 27 august si 6 septembrie, timp de 11 zile, covorul rosu va intampina staruri precum George Clooney, Brad Pitt, Anne Hathaway sau fratii Coen, cu mult asteptata lor pelicula, "Burn After Reading".

Festivalul de Film de la Venetia, pe ultima suta de metri
Criticii de film deja au inceput sa faca previziuni in ceea ce priveste castigatorii de anul acesta. Asia ar putea primi, pentru al patrulea an consecutiv, distinctia “Leul de Aur” pentru cel mai bun film. Japonia participa cu trei filme in competitie, printre care se numara si "Ponyo on the Cliff by the Sea", in regia lui Hayao Miyazaki, un film care face furori in box office-ul asiatic.

"Burn After Reading" nu este inscris in competitie, dar criticile de la Vnetia vor indica daca Joel si Ethan Coen vor repeta succesul din 2008, cand

Nu exista tara pentru batrani” a plecat acasa cu patru premii Oscar.

Filmele americane prezente in cursa pentru trofeele din Venetia includ
"Rachel Getting Married", in regia lui Jonathan Demme, un film cu Anne Hathaway si Debra Winger, sau drama din Irak, "The Hurt Locker", semnata Kathryn Bigelow. Mickey Rourke va fi prezent cu pelicula "The Wrestler", in regia lui Darren Aronofsky, in timp ce scenaristul Mexican Guillermo Arriaga isi face debutul regizoral cu "The Burning Plain", in care joaca Charlize Theron si Kim Basinger.
Agenda festivaului ii include si pe regizorul Manoel de Oliveira, care a implinit, anul acesta,100 de ani, si pe Mario Monicelli, care va prezenta doua scurte creatii.

In afara competitiei, Matt Tyrnauer aduce "Valentino: The Last Emperor", un documentar axat pe viata designer-ului italian Valentino, iar Emmanuelle Beart isi va face aparitia in horror-ul semnat Fabrice Du Welz, "Vinyan".

Anul acesta, Festivalul de la Venetia il va comemora pe regizorul egiptean Youssef Chahine, care a murit pe 27 iulie, la varsta de 82 de ani.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies