marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia 2013: sex, spatiu si multe staruri. Cel mai vechi festival de film din lume isi deschide portile pentru a 70-a editie

Nume importante din cinematografie, staruri mondiale si subiecte tabu despre sex vor fi in prim plan in aceasta saptamana la cel mai vechi festival de film, la Venetia. 

Festivalul de Film de la Venetia 2013: sex, spatiu si multe staruri. Cel mai vechi festival de film din lume isi deschide portile pentru a 70-a editie

 

Cea de-a 70-a editie a Festivalului de Film de la Venetia va incerca sa iasa in evidenta intr-un mod cu totul deosebit, deschiderea fiind marcata de premiera mondaiala a SF-ul 3D, Gravity, cu George Clooney si Sandra Bullock in rolurile principale.

 

Regizat de mexicanul Alfonso Guaron, productia ii aduce pe Clooney si Bulock in postura unor astronauti aflati in deriva dupa ce nava lor este distrusa.

 

"Cred ca tema principala de la Venetia dovedeste ca organizatorii nu vor sa ramana in umbra festivalului de la Toronto. Numarul de filme in limba engleza este fenomenal", a declarat Jay Weissberg, critic de film, pentru publicatia Variety.

 

Pentru Leul de Aur de la Venetia se lupta nume importante precum Scarlett Johansson (Under the Skin), Zac Efron (Parkland), Matt Damon (The Zero Theorem), Nicolas Cage (Joe), Judi Dench (Philomena).

 

Considerat unul dintre cele mai importante trei festivaluri din lume, alaturi de cel de la Cannes si de la Berlin, evenimentul de la Venetia se lupta pentru a acoperi sumele imense cheltuite pentru organizare. Juriul festivalului este condus de regizorul italian Bernardo Bertolucci, cunoscut pentru filmul din 1972, Last Tango in Paris, cu Marlon Brando si Maria Schneider.

 



Modifică setările cookies